Винисиус осъди расистите и предложи сурово наказание за тях


Винисиус осъди расистите и предложи сурово наказание за тях
Снимка: Getty Images

1342 0

Една от големите звезди на Реал Мадрид - Винисиус Жуниор, коментира случващото се по трибуните на световния футбол, като заговори за расизма и борбата с него. Младият бразилец е изключително разочарован от тази форма на агресия и противопоставяне, като той отправи сериозно предложение към обществеността. 

22-годишният нападател стана жертва наскоро на расистки обиди, когато "кралският клуб" гостува на "Уанда Метрополитано" за шампионатната си визита на Атлетико Мадрид. Тогава фенове на "дюшекчиите" бяха заснети да отправят расистки скандирания към него, а футболистът предложи при подобни случаи феновете, признати за виновни в расистки обиди, да получават доживотна забрана да посещават мачове.

"Ако нараните други хора, трябва да носите отговорност за действията си", обясни Винисиус пред бразилската телевизия Globo като подчерта честите случаи на расизъм.

"Трудно е да се каже, че расизмът във футбола ще приключи, като се има предвид колко много хора все още го правят. Но ми харесва да вярвам, че има повече добри хора, отколкото лоши. Всички расисти трябва да носят отговорност по някакъв начин.

Ако обичат да гледат футбол, на тези фенове на Атлетико Мадрид никога повече не трябва да им се позволява да стъпват на стадион. Това ще ги накара да понесат последствията и да се замислят върху действията си", допълни бразилецът с конкретика около случая в испанската столица преди месец. 

Ето още кой от Реал Мадрид пропуска следващия мач от Шампионска лига!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички