Наполи подчини Аякс и се класира за 1/8-финалите в Шампионска лига (ВИДЕО)


Наполи подчини Аякс и се класира за 1/8-финалите в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1571 0

Италианският гранд Наполи официално си осигури място на 1/8-финалите в Шампионска лига, след като победи Аякс с 4:2 като домакин в четвърти мач от груповата фаза на надпреварата. С успеха тимът от Неапол стана недостижим за нидерландския тим, който е трети в подреждането.

След само четири минути игра Наполи излезе напред в резултата. Ирвинг Лосано нахлу с топка в крака към наказателното поле на Аякс, където взаимодейства с Пьотр Желински. Лосано продължи движението си и получи обратно топката от Желински с красива комбинация, за да отбележи с глава във вратата на Аякс.

Video edited on Kapwing

В 16-ата минута Наполи удвои преднината си. Хвича Кварацхелия проби по левия фланг и успя да намери Джакомо Распадори в наказателното поле. Той веднага си осигури пространство за стрелба и нанесе мощен удар, който порази вратата на Аякс.

Video edited on Kapwing

Четири минути след началото на втората част Аякс върна едно попадение. Калвин Баси проби по левия фланг и центрира перфектно в наказателното поле за Дави Клаасен, който засече с глава към вратата на Наполи. Алекс Мерет опита да спаси, но топката все пак премина голлинията.

Video edited on Kapwing

След час игра Наполи отново стигна до попадение. Този път играч на Аякс игра с ръка в наказателното поле - нещо, което убягна на главния съдия. ВАР обаче даде дузпата, а зад бялата точка застана Хвича Кварацхелия, който се разписа за 3:1.

Video edited on Kapwing

В заключителните минути на срещата и Аякс получи дузпа. Жуан Жезуш извърши нарушение в наказателното си поле и главният арбитър посочи бялата точка. 11-метровият наказателен удар бе изпълнен от Стивън Бергвайн, който не сгреши и направи резултата 3:2.

Video edited on Kapwing

В 90-ата минута Наполи отново си върна аванса от два гола, за да си подпечата победата. Влезлият като резерва Виктор Осимен пресира толкова агресивно, че успя да отнеме топката от бранител на Аякс в непосредствена близост до вратата и се разписа за 4:2.

Video edited on Kapwing

Така Наполи записа четвърта поредна победа в груповата фаза и вече е с 12 пункта - с девет повече пред третия Аякс, който вече няма математически шансове да застигне неаполитанци в оставащите два мача. Ливърпул е втори с шест пункта, а по-късно тази вечер мърсисайдци гостуват на последния в групата Глазгоу Рейнджърс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички