Ливърпул обърна и разпиля Рейнджърс в Глазгоу, Салах с 5-минутен хеттрик! (ВИДЕО)


Ливърпул обърна и разпиля Рейнджърс в Глазгоу, Салах с 5-минутен хеттрик! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4577 0

Ливърпул разгроми Глазгоу Рейнджърс като гост с 1:7 на стадион "Айброкс" в среща от Група А на Шампионска лига. Домакините поведоха в 17' след гол на Скот Арфийд, а Роберто Фирмино изравни в 24'.

През втората част мърсисайдци се развихриха и тотално отказаха съперника си. Отново Фирмино изведе Ливърпул напред в 55', а в 66' Дарвин Нунес записа своя първи гол в турнира с екипа на Ливърпул. 

Уругваецът беше заменен от Мохамед Салах, който между 76 и 81 минути реализира най-бързия хеттрик в историята на Шампионска лига, като и в трите пъти асистенции даде Диого Жота, който замени Фирмино. Последният кинжал заби 19-годишният Харви Елиът в самия край на редовното време. 

С победата си Ливърпул излезе втори в класирането с 9 точки, а Рейднжърс остават на последната позиция без нито една. В следващата среща мърсисайдци гостуват на Аякс, които са с 3 пункта. 

*Видео с головете може да гледате по-надолу!

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините упражниха натиск в първите минути на двубоя. Първият удар дойде от Фешън Сакала след центриране на Джон Лундстрам в 4-ата минута, но вратарят на Ливърпул Алисон Бекер отрази.

ГОЛ! Рейджърс нанесе първия удар в 18' на срещата. Скот Арфийлд беше изведен на границата на наказателното поле от Джак и неговия снаряд в долния ляв ъгъл не даде шанс на вратаря. 

ГОЛ! Роберто Фирмино върна Ливърпул в срещата в 25' след попадение с глава от ъглов удар. Асистенцията е за сметката на Цимикас. 

Секунди след попадението гостите можеха да нанесат и втори удар, но защитник на домакините влезе ужасяващо в краката на Дарвин Нунес и накара всички на скамейката на мърсисайдци да изтръпнат. Уругваецът се изправи и показа, че е добре, но жълт картон не бе показан. В 41' отново пространства в защитата на Ливърпул дадоха възможност на Кент да стреля към вратата на Алисон, но топката излезе в корнер. Минута по-късно Скот Арфий прибра брилянтно подаване в наказателното поле и стигна до нова голова възможност. Той стреля, но опитът му беше блокиран добре от бранителите.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Ливърпул получи право да изпълни пряк свободен удар в 49' в дясно на наказателното поле, но ударът на Цимикас мина над вратата на МакГрегър.

ГОЛ! Роберто Фирмино отбеляза своя втори гол в 55' на срещата. Джо Гомес изведе нападателя и той демонстрира брилянтно хладнокръвие в наказателното поле, за да обърне срещата в полза на мърсисайдци. 

ГОЛ! Роберто Фирмино този път влезе в ролята на асистент и с прецизен пас към Дарвин Нунес Ливърпул направи резултата 1:3 в 66' на срещата. 

В 70' Рейнджърс имаха претенции за игра с ръка на защитник на гостите в наказателното поле на Ливърпул, но повторенията показаха, че не е имало нищо нередно в ситуацията. В 75' Харви Елиът направи опит за красив удар от далечна дистанция, с който целеше да прехвърли МакГрегър, но топката излезе в аут. 

ГОЛ! Мохамед Салах, който замени Дарвин Нунес покачи разликата на 1:4 само след 8 минути на терена. Грешка в защитата на рейнджърите му даде шанс да "търколи" топката отблизо в мрежата. 

ГОЛ! След страхотно взаимодействие с Диого Жота, Мохамед Салах реализира своя втори гол в срещата от границата на наказателното поле.

ГОЛ! Египетският нападател реализира хеттрик за 5 мин в 82' и напълно отчая Рейнджърс. Салах отново се възползва от асистенцията на Жота и намери празно пространство на границата на наказателното поле.

ГОЛ! Харви Елиът отбеляза своя първи гол в Шампионска лига. Младокът успя да довкара избита топка след удар на Диого Жота в дясно на вратаря. 

 

ПРЕДИ ДВУБОЯ МЕЖДУ РЕЙНДЖЪРС И ЛИВЪРПУЛ

Слабата игра на Ливърпул от началото на новия сезон до момента не дава сериозно отражение върху резултатите на отбора в Шампионска лига. След като претърпя истински крах в Неапол, губейки с 4:1 от Наполи, английският тим записа две последователни домакински победи над Аякс и Глазгоу Рейнджърс.

С двата успеха Ливърпул зае второто място в групата с шест пункта и е на три точки от лидера Наполи, който е безгрешен до момента. На трето място е тимът на Аякс с три пункта, докато на последното четвърто място е Рейнджърс, който все още няма точки в актива си. Сега шотландците посрещат Ливърпул у дома и ще са мотивирани да вземат нещо от срещата.

През уикенда Ливърпул претъря поражение в дербито срещу Арсенал, но по-големите загуби за отбора на Юрген Клоп бяха контузиите на Луис Диас и Трент Александър-Арнолд, които няма да могат да играят в следващите мачове. В лазарета на "червените" остават още Артур, Жоел Матип, Наби Кейта и Алекс Окслейд-Чембърлейн, а Къртис Джоунс е под въпрос.

На пресконференцията преди срещата Юрген Клоп се разгневи на журналист (вижте защо в линка).

Ето коефициентите за мача Рейнджърс - Ливърпул в Шампионска лига!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички