Куп обрати, голово фиаско, сензации и още три 1/8-финалиста в Шампионска лига


Куп обрати, голово фиаско, сензации и още три 1/8-финалиста в Шампионска лига

5864 0

Най-престижният европейски клубен турнир Шампионска лига предложи поредното футболно зрелище с втората порция мачове от четвъртия кръг на груповата фаза. След като във вторник станахме свидетели на куп издънки, кръв и червени картони в Шампионска лига, и днес програмата с участието на грандовете Ливърпул, Байерн Мюнхен, Барселона и Интер не разочарова.

"Гвоздеят" на вечерта бе сблъсъкът между Барселона и Интер на "Камп Ноу", който бе задължителен за печелене от каталунците. "Нерадзурите" обаче не се дадоха и дори стигнаха до пълен обрат, като на два пъти водеха в резултата. В крайна сметка Барса се пребори за равенство 3:3, което обаче далеч не ги устройва в класирането.

И докато Барса и Интер водеха ожесточен спор за второто място в "групата на смъртта", то Байерн Мюнхен се разправи с Виктория Пилзен като гост и се присъедини към компанията на Манчестър Сити и Реал Мадрид, които снощи си осигуриха официално място на 1/8-финалите на турнира. Същото стори и отборът на Наполи, който победи Аякс с 4:2 и вече е осминафиналист.

Освен Байерн Мюнхен и Наполи, тази вечер място към 1/8-финалите си осигури и белгийската сензация Брюж. Тимът остана непобеден срещу Атлетико Мадрид след нулево реми на "Уанда Метрополитано" и вече не може да бъде изместен от първите две места. В другия мач от групата пък Порто разби Байер Леверкузен с 0:3 и вече е втори.

Английският гранд Ливърпул изостана в резултата срещу Рейнджърс в Глазгоу, но след това последва не просто обрат, а тотален разгром. Мърсисайдци победиха с 1:7 с най-бързия хеттрик в историята на Шампионска лига, дело на резервата Мохамед Салах. Така "червените" са почти сигурни 1/8-финалисти, водейки на Аякс с шест пункта при оставащи два мача.

Английският гранд Тотнъм победи трудно действащия шампион в Лига Европа Айнтрахт Франкфурт с 3:2 и излезе на върха в групата със седем пункта. В другия мач от групата Олимпик Марсилия надви Спортинг Лисабон с 0:2 и се изравни по точки с португалците с по шест пункта.

РЕЗУЛТАТИ В ШАМПИОНСКА ЛИГА (12 октомври)

От 19.45 часа:

Атлетико Мадрид 0:0 Клуб Брюж

Наполи 4:2 Аякс

От 22.00 часа:

Байер Леверкузен 0:3 Порто

Барселона 3:3 Интер

Виктория Пилзен 2:4 Байерн Мюнхен

Глазгоу Рейнджърс 1:7 Ливърпул

Спортинг Лисабон 0:2 Олимпик Марсилия

Тотнъм 3:2 Айнтрахт Франкфурт

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички