Лоботка: Наполи мечтае за Шампионска лига, но не сме като Реал, играем без напрежение


Лоботка: Наполи мечтае за Шампионска лига, но не сме като Реал, играем без напрежение
Снимка: Getty Images

642 0

Факторът „изненада“ помага до момента на отбора на Наполи да прави фурор в Шампионска лига, а улеснената ситуация в първенството на Италия им помага да се концентрират върху европейските си подвизи. Това призна полузащитникът на лидера в Серия А - Станислав Лоботка.

"Всеки мечтае да спечели Шампионска лига, но знаем, че е трудно. Но няма какво да губим, играем без напрежение, не сме като Реал Мадрид. Ако успеем да продължим напред, можем да се срещнем с тях и ще се опитаме да победим. Но дали с тях или с някой друг – ще отидем в следващия мач напълно убедени, че можем да играем като равен с равен с такива отбори. Никой не очаква Наполи да стигне до финала", каза той пред италианския вестник "Кориере дело Спорт" .

Неговият тим се заяви отново при най-силните отбори в Европа с 4:1 над Ливърпул миналата година и от този момент насам никога не са дали индикация, че ще се откажат от пътя нагоре. Наполи премина през групата с пет победи, вкара 20 гола, допускайки едва 6 в собствената си врата. И тимът е реално непобедим в Серия А, като води с 18 точки 12 кръга преди края.

Тази вечер Наполи се изправя срещу Айнтрахт Франкфурт в реванш от осминафиналите в най-силния европейски клубен турнир. Първата среща между тези 2 тима завърши с победа с 2:0 за "партенопеите". Лоботка коментира яда на феновете след раздялата с играчи като Дрис Мертенс, Калиду Кулибали и Лоренцо Инсинье. На тяхно място бяха привлечени неизвестни играчи като Хвича Кварацхелия и Ким Мин-джае.

"Толкова много играчи бяха напуснали, но ние се спогледахме и знаехме, че новодошлите ще поддържат нивото ни високо. Стана ясно още след няколко тренировки, че не са случайни хора. И тогава, в първия мач от Шампионска лига, имахме важни отговори... Нашето самочувствие нарасна, ние се убедихме в нашата сила, в това, което Спалети ни казваше. И започнахме да играем така, както никой не очакваше", завърши халфът. През уикенда Наполи "влуди" Италия с извънземни изяви - вижте ги тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички