След забраната за реванша в Неапол, фенове на Айнтрахт се опасяват, че се създава прецедент


След забраната за реванша в Неапол, фенове на Айнтрахт се опасяват, че се създава прецедент
Снимка: Getty Images

2484 0

Феновете на Айнтрахт Франкфурт продължават с негидуванието, след като им бе забранено да подкрепят отбора си в двубоя срещу Наполи в Шампионска лига.  Германският тим няма да бъде подкрепен от своите фенове на мача, след като властите на град Неапол постановиха в неделя, че няма да издават билети на жители на Франкфурт. Те се аргументираха с евентуални безредици на стадиона заради атакуваните тифози на Наполи в първия мач миналия месец, завършил 2:0 за лидера в Серия А. Тогава девет души бяха арестувани.

Забрана, която може да наложи прецедент

Официален представител на фен клуба на Айнтрахт Франкфурт призова Европейската футболна федерация УЕФА да предприеме действия, след като властите в италианския град Неапол забраниха на привържениците на германския тим да присъстват на втория мач от осминафиналите на Шампионска лига срещу Наполи.

"УЕФА не трябва да бездейства. Очакваме ясна позиция по този въпрос. Правилата на УЕФА гласят, че 5 процента от капацитета на стадиона трябва да бъде за гостуващия клуб в отделена зона. Отбор, който не може да гарантира това, няма място в европейските турнири", каза за ДПА Дарио Минден, член на Борда на клуба, отговарящ за феновете.

Той пък изрази опасения, че това може да бъде опасен прецедент. "Много хора във футболния бизнес вероятно все още не разбират последиците от това, което Неапол прави по отношение на Айнтрахт Франкфурт в момента. Това застрашава цялата европейска култура на мачовете, когато е толкова лесно да се елиминират гостуващите фенове", добави той. Първият мач завърши 2:0 в полза на Наполи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички