"Златният кръг": Наполи получи титлата на поднос след "синхронизирано групово сепуко"


"Златният кръг": Наполи получи титлата на поднос след "синхронизирано групово сепуко"
Снимка: GettyImages

1163 0

Над 30 години след последния триумф на Наполи в шампионата на Италия, датиращ от сезон 1989-90, изглежда невъзможно някой да поспречи на "партенопеите" да спечелят третата си титла в страната. Особено след последния кръг.

В 26-ия от общо 38-те кръга имаше предпоставки за оборване на това твърдение. Отборът бе загубил дербито с Лацио в предния кръг, а в този му предстоеше нов сблъсък с тим, който се бори за място в топ 4 - Аталанта.

Неаполитанците обаче бяха повече от категорични в срещата и не оставиха съмнения кой е по-добрият. Евентуално поражение, че дори и равенство, потенциално можеше да разклатят увереността на Наполи и евентуално да се стигне до някаква криза от резултати. Някаква надежда за останалите.

В крайна сметка съставът на Лучано Спалети не позволи и капка колебание след поражението и отвърна по най-добрия начин. А двете водещи фигури за нападението и резултатите през сезона отново бяха на висота. Хвича Кварацхелия и Виктор Осимен са единствените в първенството, които са добринесли пряко за 20 или повече попадения (19 гола и 4 асистенции за Осимен и 11 гола и 9 асистенции за Кварацхелия).

Милан, Интер, Лацио, Рома и Аталанта се издъниха в Серия А... едновременно

Този успех, тази заявка, че криза няма да бъде допусната, вероятно до някаква степен повлия на "преследвачите". За първи път през кампанията всички четири тима след "партенопеите" не спечелиха срещите си.

И ако най-задно класираният от тях - Аталанта, бе в пряк дуел срещу "бъдещия шампион", то срещу какви съперници не спечелиха останалите? Рома допусна поражение от Сасуоло, който по традиция прави зрелищни двубои срещу грандовете и може да победи всеки от тях. 13-ият в подреждането опитоми "вълците" с 4:3.

Актуалният шампион Милан завърши наравно, и то на "Сан Сиро", с никак не сигурния за своето оцеляване отбор на Салернитана, който е на 16-а позиция със 7 точки над зоната на изпадащите. Лацио пък не успя да отбележи срещу 9-ия Болоня (0:0), който има някакви амбиции за европейските клубни турнири, но те трудно биха били постигнати.

Стигаме и до най-близко разположения спрямо Наполи отбор - Интер. Шампионът от сезон 2021/22 загуби сензационно с 1:2 от Специя, който е на 17-а позиция и благодарение на успеха съумя да дръпне с пет точки над зоната на изпадащите. Явно е имал повече нужда от 3-те точки.

По този начин преднината на Наполи пред преследвачите е както следва (12 кръга преди края): 18 точки пред Интер, 19 пред Лацио, 20 пред Милан, 21 пред Рома и 26 пред Аталанта. До края най-тежките срещи за "партенопеите" са домакинство срещу Милан (02.04), гостуване на Ювентус (23.04) и домакинство срещу Интер (21.05).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички