Наполи взе едно от най-тежките изпитания до края - Аталанта: Кварацхелия герой (ВИДЕО)


Наполи взе едно от най-тежките изпитания до края - Аталанта: Кварацхелия герой (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3284 0

Наполи се съвзе от поражението от Лацио с 0:1 в миналия кръг и взе един от най-трудните си мачове до края - дербито с Аталанта. Неаполитанците спечелиха с 2:0 и увеличиха преднината си пред втория Интер на цели 18 точки и изглежда почти невъзможно да не спечелят титлата.

Те постигнаха успеха напълно заслужено, като създадоха далеч повече положения в сравнение с "богинята". Попадението обаче така и не идваше, докато един от двамата герой на отбора през сезона не се разписа.

Малко след хубаво изпълнена задна ножица на Виктор Осимен, спасена от вратаря, дойде време и за другия нов любимец - Кварацхелия. Той показа много силен дрибъл в наказателното поле и след две лъжливи движения за изстрел, стреля мощно и не остави шансове на вратаря.

И след това попадение домакините продължиха да са по-активният отбор на терена. Така заслужено стигнаха до удвояване на аванса, след като в 77-ата минута Рахмани бе намерен в наказателното поле и с глава насочи топката неспасяемо към мрежата.

След загубата пък Аталанта записа общо четвърти пореден мач без победа и остава с 42 точки на 6-ото мсято. Петият и четвъртият, съответно Милан и Рома, са с по 5 точки повече и мач пасив.

В следващия кръг Наполи гостува на Торино (19.03), докато Аталанта ще приеме у дома Емполи (17.03).

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Наполи: Мерет, Ди Лоренцо, Рахмани, Мин Же, Оливера, Ангиса, Лоботка, Зиелински, Политано, Осимен, Кварацхелия

Аталанта: Мусо, Толои, Джимсити, Скалвини, Маеле, Де Роон, Едерсон, Ругери, Пашалич, Хойлунд, Запата

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Около 5 минути след старта на двубоя Наполи стигна до първа добра ситуация за гол. Политано получи отдясно, влезе навътре и стреля силно, но в обсега на Мусо, който спаси, избивайки топката.

В 28-ата минута едно от открията на този сезон за Наполи - Хвича Кварацхелия, направи много хубав пробив отляво по нападението. Той се справи с противниковите играчи и продължи по аутлинията. На около 2 метра от вратаря опита да промуши топката в малкия близък ъгъл, но Мусо отрази.

По-малко от пет минути преди края на първото полувреме се стигна до истинска канонада пред вратата на "богинята". Блокирани изстрели, няколко опита, груба грешка в отбраната на гостите, но в крайна сметка Наполи не успя да се възползва. Накрая бе отсъдена и засада срещу Виктор Осимен.

Първото полувреме завърши без попадения. Наполи може да съжалява за това, тъй като владееше топката в 62% от времето и имаше 8 опита за гол (3 точни удара), докато опонентът му нямаше нито един точен изстрел. Показателят "очаквани" голове бе около 0,8 за домакините и едва 0,14 за гостите.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Малко след старта на първото полувреме Виктор Осимен бе намерен в наказателното поле и опита атрактивен ножичен удар. Той се получи, но топката попадна право в Мусо, който улови.

Малко над половин час преди края на редовното време отново нападателят във форма за Наполи Виктор Осимен имаше добър шанс за гол, след като бе намерен в наказателното поле и насочи топката с глава, но тя мина с малко покрай вратата.

60' - 1:0! Кварацхелия откри резултата след страхотна индивидуална акция. Той направи няколко лъжливи движения за изстрел в наказателното поле, след което разстреля Мусо.

78' - 2:0! Рахмани намери топката с глава след центриране от ъглов удар и я прати на недостижимо за Мусо място, с което удвои аванса за своя тим.

До края на мача Аталанта така и не направи достатъчно, за да постави под напрежение домакините, с което затвърди и слабата си форма.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Домакините от Наполи няма да могат да разчитата на Ървинг Лозано и Распадори поради травми, докато Марио Руи е наказан заради червения картон, който си изкара. Хатебур, Коопмайнерс и Мураторе са с травми за гостите от Бергамо. За Дуван Сапата също се очаква да не може да стартира.

Наполи е в серия от две поредни победи над този опонент, но трябва да се отбележи, че преди това "богинята" бе завоювала всяка от предните три официални срещи. Двата отбора обикновено правят зрелищни мачове, като във всички споменати пет последни двубоя се стига до гол/гол. Паднали са общо 22 попадения - средно по над 3,5 на мач.

Аталанта също има нужда от точките, след като се бори за топ 4, но в последните си три срещи от Серия А има 2 победи и 1 равенство. Разликата към момента между 1-вия и 6-ия, които се изправят един срещу друг, е цели 23 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички