Ливърпул спечели британското дерби с Рейнджърс и диша спокойно в Шампионска лига (ВИДЕО)


Ливърпул спечели британското дерби с Рейнджърс и диша спокойно в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4775 0

Английският Ливърпул победи шотландския Глазгоу Рейнджърс с 2:0 като домакин в британското дерби от третия кръг в Група „А“ на Шампионска лига. Трент Александър-Арнолд и Мохамед Салах отбелязаха головете на „Анфийлд“, които донесоха втори пореден успех на мърсисайдци в турнира.

"Червените", които се представят колебливо от началото на новия сезон, показаха съвсем различна игра срещу тима на Рейнджърс, който не успя да се противопостави по никакъв начин през целия мач. Възпитаниците на Юрген Клоп можеха да спечелят с много по-голяма разлика, но блестящи намеси на опитния страж Алън Макгрегър съхраниха вратата на "плюшените мечета".

Александър-Арнолд откри резултата в самото начало на срещата с прекрасен пряк свободен удар. Дарвин Нунес пък бе отказан на четири пъти от вратаря Макгрегър само през първата част. В началото на второто полувреме Луис Диас спечели дузпа за Ливърпул, която бе реализирана от Мохамед Салах.

Рейнджърс можеше да намали изоставането си едва в самия край на мача, но Костас Цимикас и Алисон Бекер опазиха мрежата на "червените" суха. С успеха Ливърпул се нарежда втори в групата с шест точки - на три зад лидера Наполи и на три пред третия Аякс, който бе разгромен от неаполитанци.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само три минути игра Ливърпул можеше да излезе напред в резултата. Диого Жота нахлу опасно в наказателното поле на гостите, а след това топката се озова на крака на Дарвин Нунес, който нанесе мощен удар, но ветеранът на вратата на Рейнджърс Алън Макгрегър спаси.

Мощното начало на Ливърпул даде резултат в седмата минута, когато "червените" излязоха напред. Трент Александър-Арнолд, който се представя разочароващо от началото на новия сезон, затвори устите на критиците и вкара фантастичен гол от пряк свободен удар - 1:0!

Video edited on Kapwing

В 15-ата минута Мохамед Салах навлезе добре в наказателното поле на Рейнджърс и опита удар към далечния ъгъл, но Алън Макгрегър успя да избие с една ръка в корнер. Натискът на Ливърпул продължи и в следващите минути, като в 28' Ван Дайк се размина за малко да вкара с глава след подаване от корнер.

В 34-ата минута Нунес се озова очи в очи със стража Макгрегър и опита удар от непосредствена близост до вратата, но вратарят на гостите спаси с една ръка. Минута по-късно Луис Диас залъга двама играчи на Рейнджърс, за да си освободи пространство за удар в пеналтерията, но отново Макгрегър спаси.

В 41-ата минута Салах навлезе на скорост към наказателното поле на Рейнджърс, а след това пусна много хитър пас в коридор за Дарвин Нунес. Уругваецът отново излезе очи в очи с Алън Макгрегър, но за трети път през това полувреме стражът на Рейнджърс излезе победител. По ирония на съдбата, секунди по-късно Нунес пак се озова на стрелкова позиция, но Макгрегър го спря за четвърти път.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Осем минути след подновяването на играта Ливърпул удвои преднината си. Луис Диас нахлу в наказателното поле на Рейнджърс и бе фаулиран от дебютанта Лиън Кинг. Зад бялата точка застана Мохамед Салах, за когото това е 59-и мач в Шампионска лига (трети по брой мачове за Ливърпул в историята на турнира). Египтянинът заложи на удар в средата на вратата и вкара, след като прати Макгрегър в друга посока - 2:0!

Video edited on Kapwing

В 59-ата минута Диого Жота стреля мощно в наказателното поле на Рейнджърс, но Макгрегър изби с пръсти в корнер. В следващите минути Ливърпул изцяло контролираше играта, но и не успя да създаде достатъчно чисти положения за трети гол. В 84-ата минута Жоел Матип се извиси в наказателното поле и стреля опасно с глава, но ударът му премина на сантиметри от вратата.

Чак в края на двубоя имаше "събуждане" в редиците на Рейнджърс. Резервата Раби Матондо успя да прокара топката между краката на Алисон Бекер, но току пред голлинията правещият страхотен мач Костас Цимикас изчисти. Минута по-късно друга резерва - Антонио Чолак, опита удар от непосредствена близост до вратата на Ливърпул, но Алисон спаси.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ливърпул: Алисон, Цимикас, Ван Дайк, Матип, Александър-Арнолд, Хендерсън, Тиаго, Диас, Салах, Жота, Нунес

Рейнджърс: Макгрегър, Баришич, Кинг, Бен Дейвис, Голдсън, Таверниър, Стивън Дейвис, Лундстрам, Тилман, Кент, Морелос

ПРЕДИ МАЧА

Ливърпул заема второто място в групата с актив от 3 точки, колкото има и Аякс. „Мърсисайдци“ загубиха с 1:4 на старта от настоящия лидер Наполи в Неапол, а след това победиха драматично с 2:1 нидерландския шампион на „Анфийлд“.

Във Висшата лига тимът на Юрген Клоп също продължава с неубедителното си представяне. „Червените“ направиха 3:3 като домакини на Брайтън в последния кръг.

Шотландският гранд се завърна в груповата фаза на най-комерсиалния европейски клубен турнир след 12-годишна пауза. Към момента обаче тимът се е закотвил на дъното в класирането след две загуби – 0:4 като гост на Аякс и 0:3 от Наполи в Глазгоу. Днес те ще преследват първи точки в надпреварата на негостоприемния „Анфийлд“.

Иначе в шотландското първенство Глазгоу Рейнджърс разби Хартс с 4:0 като гост и води традиционната битка със Селтик за първото място.

Тази вечер ще се види дали Ливърпул ще направи важна крачка към преминаването към елиминациите в турнира или ще допусне гаф.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички