Ливърпул разгърна атакуващата си мощ и се върна в Шампионска лига, но въпросителните в защита остават (ВИДЕО)


Ливърпул разгърна атакуващата си мощ и се върна в Шампионска лига, но въпросителните в защита остават (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

2801 0

Отборът на Ливърпул се класира за групите на Шампионска лига, след като се наложи с 4:2 над Хофенхайм на "Анфийлд". През миналата седмица мърсисайдци спечелиха гостуването си в Германия с 2:1 и с общ резултат 6:3 си гарантираха място сред най-добрите 32 клуба в Европа.

Още през първото полувреме момчетата на Юрген Клоп реализираха 3 попадения, като очевидно бяха по-добрият тим в срещата. Въпросителните около защитата на тима обаче остават, след като 5-кратните шампиони на Европа допуснаха два лековати гола.

Мърсисайдци, както и всички останали 31 отбора в Шампионска лига, ще разберат разпределението на групите утре, когато жребият ще бъде теглен точно в 19:00 часа.

Срещата започна добре за Ливърпул, като още във 2' Морено спечели фаул пред границата на наказателното поле. Зад топката застана Тренд Александър-Арнолд, който вкара и в първия мач, но този път ударът му срещна стената. Секунди по-късно Садио Мане бе изеден по брилянтен начин от Фирмино, но ударът на 25-годишния футболист в червено бе избит от Бауман.

След само 7' игра и Хофенхайм получи възможност да открие, но Гнабри направи уникален пропуск. Бившият играч на Арсенал бе оставен очи в очи с Миньоле на около 5 метра от гол линията, но ударът му премина в страни от вратата.

След 10' открит футбол на "Анфийлд" домакините поведоха. Мане отново бе изведен дълбоко в половината на Хофе, където напредна до наказателното поле, след което с пета комбинира с Джан. Немският национал опита изстрел по диагонала, но топката се отклони в играч на немците и влетя във вратата на Бауман - 1:0.

След 19' игра момчетата на Юрген Клоп вкараха и втори гол в срещата. Фирмино бе изведен от ляво, финтира защитник на гостите и подаде в наказателното поле по земя към Мане. Сенегалецът стреля, ударът му срещна гредата, а кълбото попадна на крака на Салах, който на празна врата вкара за 2:0.

В 22' Емре Джан вкара втори гол в срещата. Халфът получи подаване от Фирмино след чудесна атака в червено, която отново се разви по левия фланг.

В 28' за пореден път защитата на Ливърпул капитулира за последен път. Марк Ут се появи на терена след по-малко от 25' игра, а с първото си докосване в половината на мъсисайдци се разписа. Той получи от дясно в наказателното поле и директно стреля под плонжа на Морено за 3:1.

Защитата на гостите от Хофенхайм също доказа, че може да греши и в 64' се стигна до 4-ти гол във вратата им. Хендерсън открадна топката пред наказателното поле на немците и комбинира със свободния Фирмино, който пред опразнената врата нямаше как да сбърка за 4:1.

11' преди края на срещата гостите вкараха и втори гол в срещата след нова грешка на централните защитници. Матип и Ловрен оставиха Вагнер непокрит в наказателното поле след центриране и играчът на Хофенхайм нямаше проблем да засече с глава във вратата на Миньоле.

Преди мача

Отборът на Ливърпул има шанс да влезе в групите на Шампионска лига за първи път от две години, след като през миналата година момчетата на Юрген Клоп завършиха 4-ти във Висшата лига. 

Английският клуб не започна по най-добрия начин кампанията на Острова, като в първия кръг взе една точка от гостуването си на Уотфорд, а през уикена спечели трудно домакинството си на Кристъл Палас.

"Червените" обаче се представиха добре в Германия, от където си тръгнаха с победа и сега ще търсят нов успех, с който да зарадват феновете си и да се класират за групите на най-престижния клубен турнир.

Състави:

Ливърпул: Миньоле, Морено, Ловрен, Матип, Александър-Арнолд, Вайналдум, Хендерсън, Джан, Салах, Мане, Фирмино

Хофенхайм: Бауман, Кадерабек, Нордвайт, Вог, Хубнер, Зубер, Дермирбай, Гигер, Крамарич, Гнабри, Вагнер

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички