Два гола в Германия доближиха Ливърпул до групите на Шампионска лига


Два гола в Германия доближиха Ливърпул до групите на Шампионска лига
Снимка: Gulliver/GettyImages

3485 0

Ливърпул постигна победа с 1:2 при гостуването си на германския клуб Хофенхайм в първа среща от плейофите за влизане в групите на Шампионска лига.

Резултатът откри 18-годишния Трент Александър-Арнолд от фаул в 35', а резервата Джеймс Милнър в 74' удвои. Впоследстви голът бе записан като автогол на Нордавайт, тъй като при ударът топката се удари в гърдите му. Появилият се през второто полувреме в игра Марк Ут отбеляза в 87 и оформи крайното 1:2. 

Срещата обаче можеше да се развие по много различен начин, ако в 11' Крамарич бе точен от дузпа, за да изведе Хофенхайм напред в резултата. Симон Миньоле отрази изстрела от бялата точка, като огромна залуга имаше и футболиста на домакините, тъй като не подходи по най-сериозния начин. В заключителните минути все пак успяха да се доберат до попадение, което да съхрани надеждите им за следващата седмица. 

Домакините започнаха много нахъсано срещата, поглеждайки към вратата на мърсисайдци от самото начало. Положенията пред нея обаче не бяха от най-опасните. В 8' Мане се втурна в наказателното поле, преодоля двама защитници и нанесе удар от точката на дузпата, но бе неточен. 

В 11' Хофенхайм получи невероятен шанс, след като съдията отсъди дузпа заради нарушение на Ловрен. Крамарич обаче изпълни доста несериозно дузпата и Миньоле без проблем спаси удара. 

4 минути по-късно и англичаните имаха своята възможност. След грешка в центъра на терена Салах напредна, но ударът му от границата на наказателното поле мина вдясно от вратата.

В следващите няколко минути лиспваха голови положения пред двете врати, докато в 35' реферът отсъди фаул за мърсисайдци след нарушение на Бичакчич. Зад топката застана младият Александър - Арнолд, който с невероятна прецизност прати топката в мрежата. 

В края на полувремето и двата тима имаха възможност да се разпишат. Първо, нападателят на домакините Вагнер нацели гредата, а след него Ловрен засече от ъглов, но мина страни от лявата греда. 

В началото на втората част домакините успяха да се разпишат чрез Гнабри, но попадението му бе отменено заради засада. В 51' Мане се измъкна очи в очи с вратаря и отправи удар в долния десен ъгъл, но Оливър Бауман успя да спаси удара.

В 70' германците допуснаха грешка при изнасянето на топката и играчите на Клоп веднага се възползваха. Салах получи топката, но ударът му не бе от най-добрите и Бауман отрази възможността. При последвалия ъглов удар, Ловрен скочи над всички в наказателното поле, но стражът отново улови.

В 74', макар и с късмет, Ливърпул стигна до второ попълнение. МИлнър овладя пас на границата на наказателното поле и стреля, но след рикошет в играч на Хофенхайм топката попадна във вратата. 

3 минути преди края на редовното време домакините върнаха едно попадение и донякъде и интригата за реванша. Ут пое подаване и изстреля неспасяем удар без колебание, който влетя в долния десен ъгъл.

 

Преди мача

Мyрсисайдци ще са без нападателя си Даниел Стъридж, който получи контузия в предсезонната подготовка и все още се възстановява. Големият проблем за „червените“ обаче си остава липсата на Филипе Коутиньо. Бразилецът също страда от травма, но причината за отсъствието му е по-скоро желанието да играе в Барселона.

Хофенхайм се превърна в изненадата на германското първенство, след като завърши на четвърта позиция през изминалия сезон. Бундеслигата започва този уикенд, а в събота Хофенхайм ще приема Вердер Бремен. Ливърпул пък не успя да победи Уотфорд на старта на Висшата лига.

Стартови състави:

Хофенхайм: 1. Бауман, 3. Кадерабек, 4. Бичакчич, 7. Руп, 10. Демирбай, 14. Вагнер, 17. Цубер, 21. Хюбнер, 22. Вогт, 27. Крамарич, 29. Гнабри

Ливърпул: 22. Миньоле,5. Вейналдум,6. Ловрен, 9.Фирмино, 11. Салах,14. Хендерсън,18. Морено,19. Мане,23. Джан,32. Матип, 66. Александър - Арнолд

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички