Ливърпул потопи сензацията Виляреал в ада на "Анфийлд" и предвкусва финал в Шампионската лига след бърз нокаут


Ливърпул потопи сензацията Виляреал в ада на "Анфийлд" и предвкусва финал в Шампионската лига след бърз нокаут
Снимка: Getty Images

11159 0

Шесткратният европейски клубен шампион Ливърпул нокаутира Виляреал в рамките на 2 минути и удари испанците с 2:0 в първия полуфинален мач между двата тима в Шампионската лига. Хората на Юрген Клоп доминираха тотално на своя „Анфийлд“ срещу сензацията в турнира през този сезон, а Унай Емери трябва да е щастлив, че тимът му не си тръгна с пълна кошница. Така мърсисайдци са на крачка от десетия си финал в надпреварата.

„Червените“ буквално смазаха съперника си, който забърка бетон и се окопа като опълченци на „Анфийлд“. През първото полувреме паркираният автобус пред вратата на Херонимо Рули не допусна топката да влезе в мрежата му. В рамките на две минути между 53-ата и 55-ата обаче Ливърпул нанесе своя съкрушителен удар.

За жалост на Виляреал не след канонадата от удари топката влезе в мрежата им, а след злощастен автогол. Заби си го Первис Еступинян, който опита да изчисти центриране отдясно на Хендерсън и изненада неприятно Рули. Само 120 секунди по-късно Садио Мане осигури комфортния аванс преди реванша в Испания идната седмица.

Веднъж и гредата спаси гостите, а и две попадения за „мърсисайдци“ бяха отменени заради засади. Хората на Унай Емери разочароваха тотално, след като не създадоха нито едно чисто положение пред вратата на Алисон.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Напълно логично битката на „Анфийлд“ започна с натиск на Ливърпул. В 7-ата минута домакините спечелиха до първия корнер в мача. След неговото изпълнение топката стигна до Мане на няколко метра от вратата, но той явно не я очакваше и защитниците избиха в нов ъглов удар.

В 10-ата минута и гостите направиха дебютната си атака и също се добраха до изпълнение на корнер.

Само 120 секунди по-късно Салах сложи топката на главата на Мане, но тя му дойде малко високо и той не успя да я прати в мрежата от 6 метра.

В 14-ата минута Луис Диас отправи коварен удар, който затрудни Рули, но той все пак укроти топката в ръцете си.

Джордан Хендерсън в 22-ата минута пробва от воле да центрира, но топката мина на сантиметри от лявата греда на Рули.

В тези минути пресата на Ливърпул стана още по-висока. Доминацията на „червените“ продължи, а гостите се бранят организирано.

Салах в средата на първата част пробва да изненада Рули с техничен удар отдясно на пеналта, но топката мина над вратата. След половин час игра стражът на гостите парира нов шут на Диас.

В 33-ата минута Мане стреля от въздуха от дъгата на пеналта, топката рикошира в Албиол и излезе в корнер на сантиметри от гредата. Последваха нови два изстрела на Салах, както и броят на корнерите в полза на „червените“ се увеличаваше.

Хората Юрген Клоп продължиха да търсят пролуки в защитата на опълченците от Виляреал. В 42-ата минута и гредата се оказа последна преграда към мрежата на Рули. Тогава Тиаго Алкантара шутира от около 20 метра, но кълбото срещна десния дирек.

През първата част окопната битка на „жълтата подводница“ се увенча с успех. Хората на Унай Емери забъркаха здрав бетон и не създадоха нито една опасност пред вратата на Алисон.

Ливърпул подложи на истинска канонада съперника си. До почивката мърсисайдци отправиха 12 удара към вратата на Рули, докато гостите все пак стреляха веднъж към тази на Алисон, макар и да не го затрудниха.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът продължи в същото русло и след антракта. Ливърпул обсади вратата на съперника. В 50-ата минута Ван Дайк свали топката към Фабиньо, който я прати в мрежата. Попадението обаче бе отменено заради засада на нидерландеца. След това и Диас стреля с глава, но слабо.

Логичното все пак се случи в 53-ата минута, когото най-накрая вратата на Рули се разпечата, но след злощастен автогол. Хендерсън центрира отдясно, топката се отби в крака на Первис Еступинян, излъга Рули и се озова в мрежата му – 1:0.

Разконцентрираните гости получиха нов шокиращ удар само 120 секунди по-късно. Ван Дайк подаде към Салах, който изведе Мане, а сенегалецът се отскубна сам срещу Рули и вкара за 2:0.

В 64-ата минута топката отново се озова в мрежата на Виляреал след удар с глава на Робъртсън, но се оказа, че е бил в засада и съдиите отмениха и това попадение.

В 68-ата минута Рули измъкна своите, спасявайки изстрел отдалеч на Ван Дайк.

До края Ливърпул понамали темпото, но гостите така и не успяха да натиснат сериозно, камо ли да стигнат до гол.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Конате, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Тиаго, Диас, Мане, Салах

Виляреал: Рули, Еступинан, Пау Торес, Албиол, Фойт, Капу, Парехо, Коклен, Чуквуезе, Ло Селсо, Данжума

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ СБЛЪСЪКА ЛИВЪРПУЛ - ВИЛЯРЕАЛ В ШАМПИОНСКА ЛИГА

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Ливърпул стигна до полуфиналите в Шампионска лига след безупречна групова фаза с шест победи в шест мача, а след това мърсисайдци последователно отстраниха шампиона на Италия Интер и португалския гранд Бенфика. Сега "червените" ще срещнат испанската сензация Виляреал - или тимът, който елиминира европейски грандове от калибъра на Ювентус и Байерн Мюнхен.

Ливърпул и Виляреал се срещнаха на полуфиналите на Лига Европа през 2016-а, когато мърсисайдци отстраниха "жълтата подводница". Оттогава двата тима извървяха дълъг път и заслужено се срещат на 1/2-финалите в най-силния европейски клубен турнир Шампионска лига. На финала обаче има място за само един от двата отбора. "Червените" ще опитат да направят крачка към финала още на "Анфийлд", за да не разчитат на реванша в Испания.

Бившият краен бранител на Ливърпул Алберто Морено няма да може да играе за Виляреал в днешното гостуване на "Анфийлд" заради контузия в коляното, а същото важи и за Йереми Пино. Жерар Морено пък е под въпрос за срещата. В тима на Ливърпул единствената въпросителна е около бразилския нападател Роберто Фирмино, за когото Клоп не даде надежди да играе.

Коефициентите за сблъсъка Ливърпул - Виляреал вижте ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички