Ас на Виляреал преди гостуването на Ливърпул: „Анфилд“ е истински ад


Ас на Виляреал преди гостуването на Ливърпул: „Анфилд“ е истински ад
Снимка: Getty Images

2279 0

Халфът на сензацията в Шампионската лига Виляреал – Етиен Капу, призна, че гостуванията на стадион „Анфилд“ са изключително тежки. „Жълтата подводница“ излиза там срещу Ливърпул в първи полуфинален мач в най-комерсиалния турнир в Европа. Мачът е утре от 22 часа.

„Анфийлд“ е ад.“, отсече 33-годишният Капу, който се е подвизавал в продължение на 8 години на Острова.

Етиен е играл четири мача на митичния стадион на „мърсисайдци“, като всичките са били с екипа на бившия му тим Уотфорд, в които губи с обща голова разлика 1:18. Иначе той е играл и за Тотнъм.

Анфийлд“ е ад, трябва да си кажем истината. Ад е. Това е най-лошият стадион, на който съм бил в Англия. Без значение дали става въпрос за атмосферата, начина, по който те играят… За 90 минути, ти живееш в ада. Те притежават тази способност да се надскачат, да ти създават само проблеми, през цялото време, по всяка част от терена. Те никога не спират, винаги те натискат, искат само да вкарват голове и дори когато го правят, продължават с натиска. Искат да те нокаутират. Те не се интересуват от това какво или кой стои на пътя им. Те просто искат да убият всички, това е“, коментира французинът пред „AFP“.

Спечелването на Шампионската лига? Никога не сме имали смелостта да кажем, че можем да спечелим Шампионската лига. Ние сме най-малкият клуб в полуфиналите, бяхме най-малкият клуб в четвъртфиналите. Просто продължаваме нашата приказка. И нямаме какво да губим“, обяви Капу.

„Жълтата подводница потопи последователно Ювентус и Байерн Мюнхен съответно на 1/8-финалите и 1/4-финалите – два клуба, които заедно имат два пъти повече трофея – осем, отколкото испанският клуб победи в елиминационната фаза.

Когато Байерн спечели за трети пореден път най-престижния европейски клубен турнир през 1976, Виляреал бе изпаднал в четвъртото ниво на испанския футбол.

Не ни интересува, знаем, че сме аутсайдери. Никой няма да каже, че сме фаворити, защото не сме. Кои са другите отбори? Какво ни остава да кажем за тях? Не е обидно да кажеш, че има 50 000 души тук и на техните стадиони има по 70 000 седящи места. Не обръщаме внимание, това е истината“, добави Капу.

А ето за какво мечтае звездата на Ливърпул Мохамед Салах.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички