"Анфийлд" - прокълнатият стадион за Унай Емери и 9 футболисти на Виляреал


"Анфийлд" - прокълнатият стадион за Унай Емери и 9 футболисти на Виляреал
Снимка: Getty Images

4021 0

В сряда вечер (27 април) футболистите и треньорите на Виляреал ще излязат на "Анфийлд" за първия мач от 1/2-финалите в Шампионска лига срещу Ливърпул.

Интересно е да се отбележи, че девет от играчите на "жълтата подводница", както и старши треньорът Унай Емери, вече са играли на този стадион и със сигурност не пазят добри спомени от случилото се, тъй като нито един от тях не си е тръгвал с победа!

Етиен Капу има зад гърба си четири мача на "Анфийлд" с екипа на Уотфорд и е загубил всеки един, а 75% от тях са завършвали катастрофално - на два пъти с по 5 и веднъж по 6 гола във вратата на "стършелите".

Франсис Коклен записа две поражения от Ливърпул с по 1:3 докато играеше за Арсенал (сезон 2016/17 и 2017/18).

Висенте Ибора бе част от тима на Лестър, когато "лисиците" загубиха с 1:2 на "Анфийлд" през сезон 2017/18.

Серж Орие, който играеше в Тотнъм, посети този митичен стадион на два пъти (2019/20 и 2020/21) и в двата случая си тръгна победен с 1:2.

Джовани ло Селсо, също бивш играч на "шпорите", който в момента играе под наем във Виляреал, загуби със същия резултат в началото на настоящата кампания.

Раул Албиол пък пази лоши спомени от визитата си с екипа на Наполи през сезон 2018/19 в Шампионска лига (0:1).

През сезон 2015/16 тимът се изправи срещу Ливърпул в мач-реванш от 1/2-финалите в Лига Европа и бе постигнал минимална победа в Испания, но на "Анфийлд" "жълтата подводница" бе отнесена с 3 безответни гола. Трима са футболистите на Виляреал в настоящия състав, които са били част от клуба и тогава - Серхио Асенхо (вратар), Ману Тригерос и Марио Гаспар.

И накрая - Унай Емери бе начело на Арсенал, когато Ливърпул победи "артилеристите" с 5:1 през сезон 2018/19 и с 3:1 през следващата кампания!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички