Далеч от най-добрата си форма Реал Мадрид и Ливърпул ще търсят нова доза слава в Шампионска лига


Далеч от най-добрата си форма Реал Мадрид и Ливърпул ще търсят нова доза слава в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

2024 0

Добре познатите съперници Ливърпул и Реал Мадрид ще предложат повторение на финала в Шампионска лига от сезон 2021/22. Тази година жребият отреди да се изправят един срещу друг още на 1/8-финалите в турнира. Първият сблъсък е на "Анфийлд" от 22 часа, като Ливърпул - Реал Мадрид ще може да следите НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Отборът на Юрген Клоп се класира на второ място в група А след вдъхновения отбор на Наполи, докато Реал изпрeвари Селтик, Шахтьор Донецк и РБ Лайпциг за първото място в група F.

Формата на Ливърпул и отлично представяне на 1/8-финали в Шампионска лига


И Ливърпул, и Реал Мадрид не се намират във върхова форма, но често сме ставали свидетели, че моментното състояние няма абсолютно никакво значение. В Испания, както и в Англия отбелязват "събуждането" на мърсисайдци в последните две седмици. Отборът на Юрген Клоп победи Евертън и Нюкасъл, за да върне надеждите на своите фенове за добро представяне. Именно тези две победи означават, че класиране в челната четворка във Висшата лига не е извън сферата на възможностите за Ливърпул, въпреки катастрофалното начало на 2023 г.

Отборът на Клоп е претърпял само едно отпадане на 1/8-финал в Шампионска лига през последните пет години. През сезон 2019/20 "червените" бяха отстранени от друг мадридски клуб - Атлетико. Допълнително подпомага за самочувствието им, че запазиха две последователни чисти мрежи за първи път от октомври. Коди Гакпо отбеляза два гола в последните два двубоя, а Мохамед Салах и Дарвин Нунес отбелязаха срещу Евертън и Нюкасъл, слагайки край на головата си суша. Тримата ще формират атакуващия тризъбец срещу отбора на Карло Анчелоти.

Завръщането на важни играчи в състава

Ливърпул ще разчита и на много от своите играчи, които се намират в отлична форма, включително Фабиньо, Трент Александър-Арнолд, Джордан Хендерсън и Анди Робъртсън.

Докато играчи като Тиаго Алкантара, Ибрахима Конате и Луис Диас все още са контузени, Клоп ще може да повика важни състезатели като Върджил ван Дайк, Диого Жота и Роберто Фирмино за сблъсъка срещу действащите европейски шампиони.

Реал Мадрид в преследване на поредния си триумф в Шампионска лига


Равенството с Шахтьор Донецк и загубата от РБ Лайпциг застрашиха обичайното класиране на "Лос Бланкос" като победител в групата, но с победата с 5:1 над Селтик в последния двубой изместиха Лайпциг.

Надеждите им за последователен дубъл в Ла Лига и Шампионска лига обаче са повече от несигурни. Отборът на Карло Анчелоти осигури четвъртата си поредна победа във всички турнири в събота, побеждавайки Осасуна с 2:0 в Ла Лига благодарение на головете през второто полувреме на Федерико Валверде и Марко Асенсио. 

Разликата с Барселона на върха в Ла Лига обаче е цели 8 точки, а и статистиката в гостуванията в Шампионска лига не е на страната на мадридчани. Те спечелиха само две от последните си шест двубоя като гост.

От друга страна поражението от Реал Мадрид във финала през миналия сезон увеличи серията на Ливърпул без победа срещу настоящите шампиони до шест мача. Най-дългата им поредица без успех срещу един съперник в Шампионска лига.

Проблемите пред Анчелоти

Наставникът на мадридчани - Карло Анчелоти, обаче ще има и немалко проблеми преди сблъсъка. След обявяването на групата стана ясно, че няма да може да разчита на двама важни играчи - Тони Кроос и Орелиен Чуамени.

Кроос все още не се чувства добре, като пропусна последните два сблъсъка поради заболяване. Според Relevo доскорошният германският национал е имал чревна инфекция, която е повлияла зле на теглото и мускулната му маса. Чуамени пък все още не се е възстановил от грипа. Ферлан Менди, който все още лекува травма също е аут.В групата обаче се завръща Карим Бензема, който през уикенда пропусна срещата срещу Осасуна.

ВИЖТЕ ОЩЕ: 

Новата суперзвезда на Ливърпул си мисли за две победи над Реал Мадрид

Как ще изглежда съставът на Реал срещу Ливърпул без липсващите Кроос и Чуамени?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички