Петер Шмайхел не се впечатли от разгрома на ПСЖ и отсече: Те са ужасни...


Петер Шмайхел не се впечатли от разгрома на ПСЖ и отсече: Те са ужасни...
Снимка: Getty Images

1894 0

Отборът на ПСЖ записа разгромна победа със 7:2 над израелския Макаби Хайфа в груповата фаза на Шампионска лига през изминалата вечер (25 октомври). Това обаче не е било достатъчно за футболната легенда - Петер Шмайхел, който успя да намери от какво да остане недоволен от парижани.

Какво каза Шмайхел?

"За да спечелиш Шампионска лига в наши дни, трябва да бележиш много, да. Само че трябва и да се защитаваш. Много добре видяхме какво се случи при 4:2. ПСЖ трябва да се научи да играе в защита. Те са ужасни, щом стане въпрос за тази фаза от играта", каза датчанинът.

"Меси, Неймар и Мбапе - колкото и класни да са те, те просто не искат да помагат в защита, това е проблемът на ПСЖ. Останалите големи отбори като Манчестър Сити, Байерн Мюнхен, Реал Мадрид постигат успехи в турнира на богатите като, защото играят с 11 човека в отбрана", отбеляза датчанинът.

Мощната офанзива и слабата защита на ПСЖ

С класни футболисти като Меси, Неймар и Мбапе е невъзможно да не се вкарват голове. Тримата лидери в атаката на ПСЖ нижат попадение след попадения, а самият Меси се превърна в първия футболист през кампанията, който достига до 10 гола и 10 асистенции.

Триото обаче не "тачи" играта в защита толкова много. Неведнъж този проблем е бил споменаван от футболни експерти, а ето, че сега и Петер Шмайхел говори по тази тема. Предстои да разберем дали и Кристоф Галтие ще обърне внимание та този проблем и ще заздрави тази част от играта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички