Лекция! ПСЖ с историческа победа над Милан, Мбапе и Ко закотвиха „росонерите“ на дъното (ВИДЕО+СНИМКИ)


Лекция! ПСЖ с историческа победа над Милан, Мбапе и Ко закотвиха „росонерите“ на дъното (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: GettyImages

3820 0

ПСЖ разби Милан с 3:0 в Шампионската лига. Успехът за парижани е първи за тях в историята на съперничеството им с „росонерите“ в най-комерсиалния европейски клубен турнир.

Хората на Луис Енрике не оставиха и капка на съмнение в своето превъзходство над възпитаниците на Стефано Пиоли на стадион „Парк де Пренс“ в Париж. Килиан Мбапе и останалите звезди на парижани изнесоха истинска лекция на гранда от Милано.

Попаденията в мрежата на Майк Менян забиха Килиан Мбапе, Рандал Коло Муани и резервата Канг–ин Лий. Мбапе откри резултата в 32-ата минута. След почивката Муани удвои в 53-ата минута. Кореецът пък оформи историческия класически успех в 89-ата минута.

Попадение на Усман Дембеле бе отменено заради фал в хода на атаката, а Мбапе нацели веднъж и гредата.

Милан се опита да окаже съпротива, но така и нямаше сили да стигне поне до почетно попадение. Звездата на „росонерите“ Рафаел Леао имаше няколко възможности, но блесна повече със самосиндикалността си.

Така ПСЖ събра 6 точки и се изкачи на върха в „групата на смъртта“ – „F“. Милан се закотви на дъното със скромния актив от 2 точки. В следващия кръг на 7 ноември „росонерите“ ще приемат парижани.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна с опит за натиск на ПСЖ. В 4-ата минута от реферът от Словения Славко Винчич показа първия жълт картон. Получи го Малик Тиау за фал срещу Дембеле. В 7-ата минута и Раде Крунич от гостите бе предупреден официално.

Постепенно „росонерите“ се поокопитиха и на свой ред започнаха да слизат опасно към вратата на Донарума. Чистите положения обаче липсваха.

В 12-ата минута Рафа Леао пробва шут от дъгата на пеналта, но доста неточно. В 17-ата минута Фикайо Томори би от пряк свободен удар, но топката среща стената.

Първият точен удар в мача дойде в 21 –ата минута, когато Килиан Мбапе получи на дъгата на пеналта и стреля от място, но слабо и право в ръцете на Майк Менян.

В 26-ата минута Рафа Леао напредна по левия фланг и шутира от дъгата на пеналта, но топката профуча покрай вратата на Донарума.

ГОООЛ! В 32-рата минута ПСЖ откри резултата. Попадението реализира Килиан Мбапе. Той получи топката от Заир-Емери, след което финтира Калулу и прати топката в близкия ъгъл, матирайки Менян – 1:0. Това беше първият гол, който Милан получи в тазгодишното издание на Шампионската лига.

Video edited on Kapwing

Две минути преди почивката Мбапе намери добре Рандал Коло Муани. Нападателят пробва шут, но Тиау, блокира удара му. Така двата отбора се оттеглиха в съблекалните. Гостите от Милано не отправиха нито един точен удар през първата част.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Почти веднага след почивката Жиру пробва да прехвърли Донарума, но Маркиньос се намеси още преди кълбото да стигне до голлинията.

В 48-ата минута топката посети отново мрежата на Менян. Витиня изведе Усман Дембеле от центъра, крилото нахлу отдясно и матира Менян. ВАР преразгледа ситуацията и отмени попадението заради фал на Мануел Угарте срещу Томори в центъра на терена.

Милан отговори с опасна атака, при която Пулишич не успя да намери добре Жиру и френският нападател не съумя да уцели целта от малък ъгъл.

ГОООЛ! В 53-ата минута Рандал Коло Муани удвои. Той прати топката в мрежата след добавка при отразен удар на Усман Дембеле от Менян. В тази ситуация защитата на Милан действа изключително неадекватно.

Video edited on Kapwing

В 58-ата минута Мбапе нахлу отляво, освободи се в пеналта, но за късмет Менян отрази удара му, показвайки класа.

В следващите минути Милан пробва да притисне домакините. Донарума спаси удар на Пулишич, а в 67-ата минута Рафа Леао пробва мерника си, но би доста неточно.

В 82-ата минута Мбапе едва не вкара трети гол. Витиня го намери на дъгата на пеналта, откъдето Килиан стреля, а Менян изби в левия страничен стълб.

ГОООЛ! Влезлият като резерва Канг–ин Лий вкара за 3:0 в 89-ата минута. Заир-Емери пусна топката към пеналта, където Гонсало Рамош се разамина, а кореецът със страхотен шут прерарира Менян.

Стартови състави

ПСЖ: Донарума, Хакими, Маркиньос, Шкриниар, Ернандес, Заир-Емери, Угарте, Витиня, Дембеле, Коло Муани, Мбапе

Милан: Менян, Калулу, Тиау, Томори, Ернандес, Муса, Крунич, Райндерс, Пулишич, Жиру, Леао

 Вижте къде може да гледате двубоя ПСЖ – Милан

ПРЕДИ МАЧА

В момента ПСЖ заема 2-ото място в групата с актив от 3 точки. Хората на Луис Енрике записаха по една победа и загуба в досегашните си две срещи. В последната те регистрираха тежко поражение с 1:4 при визитата си на Нюкасъл.

Парижани не са на върха и в Лига 1. Те заемат 3-ата позиция в шампионата с 18 точки. През уикенда Килиан Мбапе и Ко сразиха с 3:0 Страсбург у дома.

Милан е трети в „групата на смъртта“ с 2 точки. „Росонерите“ извъртяха две последователни нулеви ремита с Нюкасъл у дома и с Борусия Дортмунд навън.

В италианския шампионат Милан е втори с 21 точки. В последния кръг от Серия А възпитаниците на Стефано Пиоли загубиха голямото дерби с Ювентус с 0:1 насред „Сан Сиро“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички