Барселона сбъдна очакванията, но се размина с нещо невиждано в историята си (ВИДЕО)


Барселона сбъдна очакванията, но се размина с нещо невиждано в историята си (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

7094 0

Барселона се приближава смело към елиминациите в Шампионска лига, след като победи и Шахтьор Донецк. Каталунците се наложиха като домакини с 2:1 в дните преди Ел Класико за третия си пореден успех в надпреварата. Така възпитаниците на Шави са близо до завръщането си в елиминациите на надпреварата, след като през последните две кампании оставаха трети в груповата фаза.

За победителите отново заблестя ярко млад състезател - Фермин Лопес. Той нацели гредата, негово попадение бе отменено, а освен всичко това - реализира дебитния си гол в Шампионска лига в първата среща, която започва като титуляр. Вчера пък той преподписа с “Блаугранас” до лятото на 2027 година.

Откриващото попадение бе дело на Феран Торес в 28-ата минута след греда на Лопес, а крайния резултат оформи Судаков в 62-ата минута. Най-негативният момент за каталунците бе допуснатото попадение, което означаваше, че те отново няма да са стартирали в Шампионска лига с три победи и без допуснат гол - това никога не се е случвало в историята на клуба. 

Домакините потрепериха до самия край заради само гола аванс, но успяха да го запазят и са еднолично на върха в група “H” с 9 точки, докато вторият Порто е с три точки и предстоящо гостуване на Антверп. В следващия кръг Барселона ще лети до Хамбург за визитата си на Шахтьор на 7-и ноември.

Първо полувреме

Домакините погледнаха към съперниковата врата още в 7-ата минута, когато пресата на тима сполучи и кълбото бе отнето пред наказателното поле. Лопес стреля отвътре, но Ризник парира опита.

ГОЛ! В 28-ата минута домакините откриха чрез Феран Торес. Испанецът се възползва от стрелбата на Лопес в левия страничен стълб и имаше възможността да добави удар, с който не остави шансове на Ризник - 1:0!

Video edited on Kapwing

ГОЛ! Поредният опит на Фермин даде резултат в 36-ата минута. Той финтира съперник след пас на Торес и стреля в десния ъгъл. Кълбото се отрази в страничния стълб и влезе във вратата на съперника - 2:0!

Вижте попадението на Лопес и интересния момент, който стои зад него!

Второ полувреме

След час игра Феран Торес бе изведен на стрелкова позиция и оформи класическа разлика, но попадението бе отменено. Причината бе нередовната му позиция. 

ГОЛ! Леко отстъпление бе забелязано сред домакините и мълниеносна атака намали разликата чрез Судаков! Той бе чудесно изведен от Азаров в 62-ата минута и успя да накаже Тер Стеген. Това бе първото попадение, което каталунците допускат в турнира през сезона. 2:1!

Video edited on Kapwing

В 70-ата минута чрез две положения каталунците можеха отново да удвоят преднината си. Първо Лопес отново нацели гредата, а по-късно вкара изумителен гол с глава, но бе отменен поради нова засада. 

При 8 изоставащи минути Степаненко бе забравен в наказателното поле и засече центриране, но кълбото премина около десния страничен стълб. 

Стартови състави 

Барселона: Тер Стеген, Кансело, Араухо, Мартинес, Алонсо, Лопес, Ромеу, Гюндоган, Ямал, Торес, Феликс;

Шахтьор: Ризник, Конопля, Бондар, Матвиенко, Азаров, Степаненко, Зубков, Бондаренко, Судаков, Крискив, Сикан;

Преди мача

Двата тима са се срещали до този момент три пъти в груповата фаза на турнира, както и един път за Суперкупата на УЕФА. Каталунците спечелиха с разгром съперничеството през 2021 година - 6:1, включително и срещата за трофея с 1:0. 

Преди това обаче отборите се поделят на два пъти по една победа. Първо през 2004 г. Барселона побеждава с 3:0 като домакин и пада с 0:2 като гост. Четири години по-късно бие като гост с 2:1, но отстъпва насред "Камп Ноу" с 2:3. 

Сега украинците, които домакинстват в Хамбург, разполагат с три точки след първите си две срещи - 1:3 с Порто и 3:2 срещу Антверп. Каталунците мачкат наред - 5:0 срещу Антверп и 1:0 с "драконите". 

За домакините не са на разположение Гави, Кунде, Левандовски, Педри, Рафиня, Роберто и Де Йонг, а за Шахтьор под въпрос е само Матвиенко. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички