Група на смъртта в Шампионска лига: Рядко срещан обрат - има "странен" нов фаворит, следва ли "касапница"?


Група на смъртта в Шампионска лига: Рядко срещан обрат - има "странен" нов фаворит, следва ли "касапница"?
Снимка: Getty Images

3019 0

Още когато бе изтеглен жребият за груповата фаза в Шампионска лига през този сезон, нямаше съмнения коя е най-зрелищната група. Тя обедини френския шампион ПСЖ, седемкратния носител на трофея Милан, набиращия все по-голяма сила и завърнал се в турнира след 20 години Нюкасъл, както и Борусия Дортмунд, който сътвори сензационна издънка в последния мач от миналата кампания в Бундеслигата, за да се "саботира" и да не успее да детронира Байерн Мюнхен от трона.

ПСЖ вече не е фаворит в групата: Нюкасъл с най-големим шансове

След първия кръг ситуацията не изглеждаше толкова заплетена, след като Милан изпусна победата срещу Нюкасъл, а ПСЖ нямаше проблеми с Борусия Дортмунд. Във втория кръг обаче "свраките" разбиха парижани с 4:1, а "росонерите" отново не съумяха да стигнат до успеха, като Борусия спечели първа точка. И изведнъж има неочакван нов фаворит в групата и той не е нито ПСЖ, нито Милан. Това е потвърдено и от платформата за онлайн спортни залози efbet.

Борусия Дортмунд единствен остава константа като големия аутсайдер. Коефициентът за това германците да спечелят групата е 11,00, докато за това да стори италианският шампион от сезон 2021/22 е 6,60. Съответно обаче вече фаворитът за първото място в група F, макар и с малка разлика, е Нюкасъл - 2,25, докато ставката за ПСЖ е 2,30.

Още след преполовяването на тази фаза обаче може да се стигне до същинска касапница. В момента всички отбори са разделени от по една точка. Ако обаче Борусия победи "свраките", а Милан и парижани приключат при равенство, то три от тимовете ще са с равен брой точки, а "росонерите" ще са с една по-малко от тях.

ПСЖ търси първа победа над Милан в историята

ПСЖ е фаворит на "Парк де Пренс" срещу италианците, но никога в историята не ги е побеждавал (две равенства и две поражения). Милан влиза в мача след загуба от Ювентус и това ще го мотивира още повече за положителен резултат. Коефициентът на efbet за това "росонерите" да запишат първа победа в групата е 4,70, докато за домакински успех е 1,80. Съответно пазарът за равенство между двата отбора е оценен на 3,90.

И двете срещи започват в 22:00 часа българско време. На "Сейнт Джемсис Парк" домакинът е загубил само 2 от последните си 19 мача от груповата фаза в турнира. Освен това на своя стадион не е победен в последните 15 срещи от надпревари на УЕФА.

Последен шанс за Борусия Дортмунд да се закрепи в "групата на смъртта"?

Коефициентът на efbet за това изящната серия на "свраките" да бъде помрачена и Борусия да запише първа победа в групите е 5,20, докато ставката за домакински триумф е 1,68. Съответно пазарът за равенство между двата отбора е оценен на 4,30.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички