Холанд избухна и продължи безгрешната серия на Манчестър Сити в Шампионска лига (ВИДЕО+СНИМКИ)


Холанд избухна и продължи безгрешната серия на Манчестър Сити в Шампионска лига (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: GettyImages

2215 0

Манчестър Сити се измъчи, но стигна до победата с 3:1 при визитата си над Йънг Бойс в мач от Група „G“ на Шампионската лига. Така европейският клубен шампион записа трети пореден успех и се утвърди на върха.

Мануел Аканджи откри резултата в 48-ата минута. Мешак Елия обаче изравни още в 52-ата минута. След това дойде време Ерлинг Холанд да се превърне в герой. Норвежкият голаджия заби два гола, за да изведе „гражданите“ до успеха. Той първо направи 2:1 от дузпа н 67-ата минута, а след това фиксира крайното 3:1 в 86-ата минута.

Така Сити е на върха с пълен актив от 9 точки. Йънг Бойс е на предпоследното място с 1 точка, колкото има и Цървена звезда.

Швейцарският шампион започна силно срещата на своя изкуствен терен. Постепенно обаче „гражданите“ взеха инициативата и започваха да създават опасности пред вратата на съперника си.

С пропуски се отчетоха Матеуш Нунеш, Жереми Доку ,  Джак Грийлиш и Родри. Гостите така и не успяха да превземат вратата на Йънг Бойс и почивката дойде при нулево реми.

Все пак натискът на Сити даде резултат в малко след антракта. Швейцарецът Мануел Аканджи откри резултата в 48-ата минута. Той се оказа на точното място и реализира, след като удар с глава на Рубен Диаш се отби в напречната греда.

Video edited on Kapwing

Домакините обаче отговориха сравнително бързо. Само 4 минути по-късно Мешак Елиа бе изведен зад гърба на защитата и и прехвърли Едерсон – 1:1.

Сити се мъчеше да стигне до втори гол и получи право да изпълни дузпа. Мохамед Камара фаулира Родри в пеналта и реферът посочи бялата точка. Ерлинг Холанд стреля безпощадно и възстанови преднината на гостите в 67-ата минута.

В 74-ата минута Хулиан Алварес също прати топката в мрежата на домакините. Оказа се, че аржентинският нападател е в засада и ВАР отмени гола му.

Ерлинг Холанд сложи точка на спора с второто си попадение в срещата в 86-ата минута. Той реализира след асистенция на Родри. Така норвежката голова машина вече има 33 гола в Шампионската лига в 37 срещи в турнира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички