Кроос отговори подобаващо на нападките на Рууни и сподели какво очаква от Сити


Кроос отговори подобаващо на нападките на Рууни и сподели какво очаква от Сити
Снимка: Getty Images

2193 0

Звездата на Реал Мадрид Тони Кроос сподели, че и миналата година никой не е очаквал отборът да спечели Шампионска лига, но го е сторил. Според него всичко е възможно и зависи единствено от "белия балет".

Изказвания като това на Рууни не могат да повлияят на отбора

Той коментира изказването на Уейн Рууни, който заяви, че очаква Манчестър Сити да размаже Мадрид. "Същото беше и преди година, никой не очакваше да спечелим. И го направихме. Чух коментарите на Рууни, но и други казаха същото. Това не ни засяга и не ни мотивира повече, невъзможно е да сме по-мотивирани".

"Отборите на Пеп винаги играят своя футбол. Знаем, че той има свои идеи и винаги може да познаеш неговия отбор. Те винаги се стремят да се подобряват, или чрез стила си на игра, или чрез трансферите си. Холанд е различен тип играч. Той отбеляза 51 гола през този сезон. Не е зле. Очакваме много силен Манчестър Сити", категоричен бе Кроос.

Той не пожела да се оправдае, че са играли прекалено много мачове на високо ниво, като заяви и, че бъдещото му в Реал зависи от клуба.  "Чувствам се комфортно там. Да играеш с номер 8 или номер 6 е различно. Когато си 8, тези, които играят зад теб, вършат повече отбранителна работа от теб. Като 6, трябва да бъдете по-ангажирани в защита. Ако играеш там, трябва да мислиш малко повече какво да правиш, ако загубиш топката".

Ролята на Винисиус в Реал Мадрид

Той коментира и съотборника си Винисиус, който често влиза в преракания на терена. "Важно е да се подчертае, че той все още е много млад. Това са ситуации, през които той не е минавал хиляди пъти в живота си. И той е играчът, който направи разликата за нас този сезон. Не е нормално да се представяш толкова добре през целия сезон, без никога да се контузиш. Ако попитате някой защитник, сигурен съм, че ще каже, че да се играе срещу него е голямо предизвикателство. Той винаги гледа да се изправи един срещу един.

Той ни доведе дотук. Колкото до всичко останало, той е млад и трябва да се учи. Понякога е провокиран и решенията на реферите не помагат, но той трябва да научи, че ще трябва да се справя с това през следващите 15 години. Той трябва да запази спокойствие и да играе своята игра. Той заслужава малко повече защита от реферите. Често има атмосфера, която не помага на никого. Играчи като него са тези, които искаме да видим на терена и те трябва да бъдат защитени". Карло Анчелоти пък сподели, че няма специално подготвен план за Ерлинг Холанд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички