Анчелоти без специален план за Холанд, Реал има друга цел за двубоя


Анчелоти без специален план за Холанд, Реал има друга цел за двубоя
Снимка: Getty Images

1268 0

За втори пореден сезон Реал Мадрид ще се изправи срещу Манчестър Сити на полуфиналите на Шампионска лига, като първият мач ще се проведе на "Сантяго Бернабеу" във вторник. Реваншът ще е седмица по-късно в сряда, 16 май на "Етихад".

Наставникът на мадридчани Карло Анчелоти говори пред медиите преди утрешния сблъсък срещу тима на Пеп Гуардиола, обяснявайки как неговият отбор ще се опита да спре машината за голове Ерлинг Холанд. И как норвежецът е повлиял на стила на игра на Сити.

Планът на Реал Мадрид срещу Сити

"Нашият план за игра за утре е да да играем по най-добрия начин по отношение на физиката, техниката и мотивацията. Вторият мач ще реши изхода, но ние искаме да се възползваме още утре. Положителният резултат би ни дал предимство. Да имаме малко предимство би ни накарало да се чувстваме добре в мача.  Не става въпрос само за резултата. Ако успеем да избегнем проблеми, това също може да бъде малко предимство. Ще се опитаме да се справим добре утре. Много са взискателни към всички. Но когато стигнеш до полуфинал, това е нормално", категоричен бе Анчелоти. Той допълни, че Лука Модрич се чувства добре и ще играе.

Ролята на Холанд

"Той е много опасен. Той е невероятно впечатляващ, когато става въпрос за отбелязване на голове, това е очевидно. Да говорим за Холанд означава не само да говорим за един играч, но и за цял отбор, който атакува и има много идеи. Нашият план за игра не е просто да спрем Холанд, а по-скоро да спрем отбор, който изглежда неудържим. Но мисля, че е възможно за нас. Можем да спечелим", сподели още наставникът и сподели, че спечелената Купа на Краля е допълнителна мотивация за тима.

Холанд промени ли стила на игра на Гуардиола? "Вече са по-завършен отбор. Миналата година имаха много опасен нападател в лицето на Габриел Жезус, но той беше много различен от Холанд. Сега те дори могат да играят дълга игра с топка. В много мачове това им дава предимство. Това не означава, че са променили стила си. Те са добре организирани в защита и владеят добре". А показателите на Гуардиола срещу Реал Мадрид и Анчелоти са наистина впечатляващи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички