Впечатляващите показатели на Пеп Гуардиола срещу Реал Мадрид и срещу Анчелоти


Впечатляващите показатели на Пеп Гуардиола срещу Реал Мадрид и срещу Анчелоти
Снимка: Getty Images

2716 0

Шампионска лига се завръща с първия полуфинален сблъсък, който ще противопостави 14-кратния европейски клубен шампион Реал Мадрид и английския първенец Манчестър Сити. Първият двубой е в Мадрид на "Сантяго Бернабеу".

Мениджърът на "гражданите" Пеп Гуардиола е свикнал да играе на този стадион след годините, които прекара в големия съперник на "кралския клуб" Барселона. Нещо повече - Гуардиола е един от малкото треньори, които могат да се похвалят с толкова положителен баланс срещу Реал.

Гуардиола срещу Реал и Анчелоти

Испанецът е спечелил над половината срещи с "белия балет". Той се е изправял срещу отбора 21 пъти, като има 12 победи. Пораженията са 5 на брой, докато 4 от срещите са завършили при равен резултат.

Конкретно срещу Карло Анчелоти пък се е изправял осем пъти. Той може да се похвали с положителен баланс и срещу един от най-успешните треньори в историята - пет победи срещу три загуби. Любопитното е, че никога мач между Пеп и Карло не е завършвал наравно.

Анчелоти срещу Манчестър Сити

Статистиката не е в полза на Реал и по още един показател. Италианският специалист играе изключително неуспешно срещу "гражданите". Той е играл срещу тях с Челси и с Евертън, като в 10 срещи има едва две победи и цели... осем загуби.

Двата отбора се изправят един срещу друг на "Сантяго Бернабеу" във вторник, 9-и май, от 22:00 часа българско време. Ще можете да следите първия полуфинален мач от Шампионска лига Реал Мадрид - Манчестър Сити НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички