Кристоф Галтие призна, че ПСЖ не е тренирал дузпи за Байерн и отсече: Те не са лотария


Кристоф Галтие призна, че ПСЖ не е тренирал дузпи за Байерн и отсече: Те не са лотария
Снимка: Getty Images

1705 0

Старши треньорът на ПСЖ Кристоф Галтие бе запитан "задължителния" въпрос преди мач-реванш от елиминационна фаза. Както е известно, парижани гостуват на Байерн Мюнхен в осминафинален двубой от Шампионска лига.

Един от въпросите, на които французинът трябваше да отговаря, бе дали в отбора са тренирали дузпи. Изненадващо или не, но Галтие сподели, че това не е сторено. Той подчерта, че според него дузпите не са лотария. Все пак наблегна на важната роля на вратаря.

"Има вероятно да стигнем до дузпи. Не ги виждам като лотария, не сме работили върху изпълненията на дузпи технически, защото мачът е с различен контекст. При тях е много важна психологическата страна на нещата.

Има много свършена работа с Джанлуиджи Донарума по това отношение, преди потенциалните дузпи" - призна френският специалист, водещ ПСЖ. Припомняме, че първата среща бе спечелена с минималното 1:0 от Байерн Мюнхен.

Килиан Мбапе този път ще бъде титуляр, но Галтие няма да може да използва друг от атомното трио - Неймар. Наставникът на парижани сподели, че бразилецът вкарва много голове и прави много асистенции и определено ще липсва.

"Той е футболист, който вкара много голове и даде много асистенции от началото на сезона. Той е топ професионалист. Той е първият човек, който бе толкова разочарован от контузията си. Наистина мисля за него. Да имам Неймар в отбора винаги би било допълнителен + за отбелязването на головете" - сподели Галтие.

Мачът между двата отбора е днес (08.03) и ще започне в 22:00 часа българско време на "Алианц Арена". Ще можете да следите осминафинала от Шампионска лига Байерн Мюнхен - ПСЖ НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички