Карло Анчелоти задмина сър Алекс Фъргюсън с най-много победи в Шампионска лига


Карло Анчелоти задмина сър Алекс Фъргюсън с най-много победи в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

1671 0

Треньорът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти стана мениджърът с най-много победи в Шампионската лига в историята на надпреварата, надминавайки легендарния сър Алекс Фъргюсън.

Италианецът се доказа като един от най-успешните специалисти в състезанието както като играч, така и като треньор. Той два пъти спечели по-рано наречената Европейска купа като играч с Милан, преди да добави още две титли на Сан Сиро, след като "пое юздите" с "росонерите".

Той продължи тази изключително впечатляваща форма, като изведе Реал Мадрид до рекордната десета европейска корона през 2014 г. Той повтори трика с испанските грандове миналата година с успеха им срещу Ливърпул в Париж, когато единственият гол на Винисиус се оказа достатъчен за победа.

Победата на Реал Мадрид с 5:1 над шотландския Селтик на "Сантяго Бернабеу" беше 104-ата победа на Анчелоти като мениджър в надпреварата. Това го поставя точно на върха в класацията над емблематичния мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс само с един зад него.

Разбира се, шотландецът също се радваше на много успехи в надпреварата, като изведе "червените дяволи" до две титли през 1999 и 2008 г. съответно срещу Байерн Мюнхен и Челси . Те достигнаха още два финала през 2009 и 2011 г., но се оказаха на губещата страна и в двата случая от Барселона.

Татко Карло успя да изведе отбора си, за да спечели групата в Шампионска лига, въпреки тъжните новини, които сполетяха семейството му няколко дни преди това.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички