Как Байерн Мюнхен може да помогне на Лудогорец в Шампионска лига


Как Байерн Мюнхен може да помогне на Лудогорец в Шампионска лига
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

1825 0

Успехът на Байерн Мюнхен срещу Олимпик Лион с 3:0 от полуфиналната фаза на Шампионската лига може да се окаже страхотна новина за редица европейски тимове. Благодарение на отпадането на френския клуб, отборът на Аякс се класира директно за групите на най-елитния европейски клубен турнир, а Порто ще бъде поставен в по-предна урна при жребия за груповата фаза през следващата кампания.

Победата на Байерн може да зарадва и българския шампион Лудогорец. Освен че разградчани избягват най-трудния възможен съперник в плейофния кръг в лицето на Аякс, те могат да бъдат поставени в жребия за последната фаза преди групите на Шампионската лига. За да се случи това обаче, трябва играчите на Павел Върба да преодолеят своите съперници по пътя към финалния предварителен кръг, а в същото време Селтик и Динамо Загреб да бъдат елиминирани във втория предварителен кръг.

Вече са ясни два от четирите потенциални съперника на Лудогорец, ако българският шампион стигне плейофната фаза като непоставен – това са шампионът на Австрия Ред Бул Залцбург и първенецът на Гърция Олимпиакос. А ето кои други отбори бяха облагодетелствани от класирането за финал на Байерн Мюнхен и Пари Сен Жермен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички