Финалът Байерн-ПСЖ е добра новина за няколко отбора


Финалът Байерн-ПСЖ е добра новина за няколко отбора
Снимка: Getty Images/Guliver

2779 0

Както вече знаем, в неделя Байерн Мюнхен ще се изправи срещу Пари Сен Жермен в тазгодишния финал на Шампионската лига. Парижани отстраниха РБ Лайпциг на полуфиналите след успех с 3:0, докато баварският гранд се справи с Олимпик Лион след победа със същия резултат.

Класирането на финал на немския и френския шампион бе добра новина и за още няколко европейски клуба. Ще започнем с Аякс, който бе провъзгласен за първенец на Холандия, след като сезонът в Ередивизи бе прекратен по-рано през годината. Отпадането на Олимпик Лион означава, че холандският гранд се класира директно за групите на следващото издание на Шампионска лига. Друг тим, който спечели от развилата се ситуация, е португалският шампион Порто. Елиминациите на РБ Лайпциг и Лион означават, че „драконите“ ще бъдат поставени в 1-ва урна при жребия за груповата фаза тази есен. Подобна ще е ситуацията и за Селтик, който ако се класира за Шампионска лига, ще бъде в 3-та урна, вместо в 4-та.

Последните два тима, които спечелиха от тазгодишния финал в най-елитния европейски клубен турнир, са Славия Прага и Олимпиакос. Шампионите на Чехия и Гърция ще започнат участието си в квалификациите за Шампионска лига в 4-тия предварителен кръг, вместо в 3-ти. А ето какво уникално постижение може да запише Алфонсо Дейвис, ако спечели Шампионската лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички