Навас и Ди Мария ще изравнят уникално постижение на Зеедорф, ако спечелят Шампионска лига


Навас и Ди Мария ще изравнят уникално постижение на Зеедорф, ако спечелят Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1730 0

ПСЖ е изключително близо до голямата си мечта и цел - триумф в най-престижния европейски клубен турнир във футбола - Шампионска лига. Парижани ще играят във финала на 23 август срещу германския шампион Байерн Мюнхен.

Двама футболисти на французите могат да изравнят и невиждано постижение на Кларънс Зеедорф, ако се доберат до трофея. Става въпрос за Кейлор Навас и Анхел ди Мария, които могат да се превърнат в единствените (освен Зеедорф), които са печелили Шампионска лига, след като са напуснали Реал Мадрид.

Мнозина са се проваляли в това начинание. Веднага идва на ум мегазвездата Кристиано Роналдо, който изживява два поредни провала в Шампионска лига с новия си отбор Ювентус. Коректно е да се отбележи, че португалецът все още ще има реални шансове да го стори.

Неговият сънародник Луиш Фиго бе близо, но през 2009 година Интер отпада рано-рано от Виляреал, а в следващата кампания, когато "нерадзурите" печелят трофея, той вече не е част от отбора. Сами Кедира губи финал с Ювентус именно срещу Реал през 2017 година, след като вече е напуснал клуба.

Алваро Мората също стига до финал с "бианконерите" през 2015 година, но той е загубен от Барселона. След това испанецът се проваля и с Челси, и с Атлетико (Мадрид). Шаби Алонсо не успява да го стори с Байерн Мюнхен, Данило - с Манчестър Сити, Макелеле - нито с Челси, нито с ПСЖ, Хамес Родригес също не успя да го стори и в двете си години под наем в Байерн Мюнхен.

Матео Ковачич напуска Реал Мадрид, а впоследствие завоюва европейски трофей с Челси, но това е Лига Европа, а не Шампионска лига. Предстои да разберем дали Кейлор Навас и Анхел ди Мария ще се наредят до Кларънс Зеедорф. А колко струва на ПСЖ да стигне до финала в Шампионска лига и колко играчи бяха закупени през годините?

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички