Инфарктна драма и луда вечер в Атина! АЕК направи чудо в добавеното време и изрита Динамо Загреб от Шампионска лига (ВИДЕО)


Инфарктна драма и луда вечер в Атина! АЕК направи чудо в добавеното време и изрита Динамо Загреб от Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: twitter.com/aek_fc_official

11532 0

Инфарктна драма се разрази в Атина, където АЕК отстрани Динамо Загреб от Шампионска лига. Шампионът на Гърция се докопа до 2:2 в реванша срещу хегемона в Хърватия и продължава в плейофа за груповата фаза най-комерсиалния европейски клубен турнир.

Двубоят на стадион „ОПАП Арена“ в гръцката столица предложи много емоции, които не са за хора със слаби сърца. АЕК буквално възкръсна в добавеното време и елиминира съперника, си който водеше с 2:0 до 93-ата минута.

Първата среща в Загреб бе спечелена от гърците с 2:1.Хърватите обаче не се предадоха и  изпуснаха крайния успех по възможно най-болезнения начин, защото и попадението, което ги изхвърли от турнира на богатите реализира техният сънародник Домагой Вида, който преди години игра и за отбора им.

Йосип Шутало откри резултата във втората минута на добавеното време на първото полувреме. Роберт Любичич направи преднината им 2:0. Така Динамо се виждаше краен победител, след като общият резултат стана 3:2 в тяхна полза след настъпилия обрат.

АЕК обаче възкръсна в добавеното време на мача. В третата минута от него Серхио Араухо направи 1:2, което пращаше мача в продължения. Това обаче не беше всичко. В 10-ата минута на добавеното време Леви Гарсия пропусна дузпа, след като Ливакович отрази удара му от бялата точка, но тогава Домагой Вида с добавка прати топката в мрежата за немислимото крайно 2:2.

В плейофа за груповата фаза на Шампионска лига АЕК ще играе с белгийския Роял Антверп.

Припомняме, че тазвечершният мач в Атина трябваше да се проведе на 8 август. УЕФА обаче отложи двубоя заради страшно меле между агитките на двата отбора, при което привърженик на гърците беше убит. Така първо се проведе срещата в Загреб.

Тази вечер на трибуните на съоръжението в гръцката столица нямаше хърватски фенове. Паметта на починалия привърженик на АЕК беше почетена.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички