Лудница с 4 гола в продължението и край на една приказка - какво се случи в Шампионска лига?


Лудница с 4 гола в продължението и край на една приказка - какво се случи в Шампионска лига?
Снимка: GettyImages

6866 0

Намираме се в разгара на квалификационните рундове в европейските клубни турнири и поредната порция мачове в Шампионска лига определено не разочарова. 10 отбора продължиха към финалната елиминация за място в груповата фаза на най-комерсиалния клубен турнир, но вечерта не беше лишена от драма, интересни резултати и най-вече - голова лудница в продълженията на срещата Спарта Прага - Копенхаген. 

Най-лудият мач в Шампионска лига до момента 

Копенхаген и Спарта (Прага) завършиха 0:0 в първия мач помежду си и никой не очакваше сблъсъкът да се развие така, както се разви във вторник вечер - 3:3 след продължения и продължаване напред за датчаните след изпълнение на дузпи! 

Още в 1' на срещата Ларсон даде аванс на гостите, особено през второто полувреме, в което не допуснаха почти никакви опасности. За зла беда на датския тим обаче, в 80' Бирманчевич изравни и прати мача в продължения. А там се разигра класическа футболна лудница. 

Виктор Клаесон се превърна в герой, влизайки от пейката

30 минути продължение - 4 гола! 

Обикновено в продълженията на мачовете сме свикнали да гледаме по-предпазлива игра. Заради умората, хвърлените усилия и желанието за победа обаче, тази "стратегия" беше запратена на страна. 

Точно в края на първото продължение Казим Лачи даде аванс на чешкия първенец, с което прати в екстаз феновете на домакините. В продължението обаче Клаесон охлади страстите и изравни. 

По сходен начин се разви и втората част - Олатунджи даде аванс на своите в 107', но 4 по-късно отново резервата Клаесон се разписа за крайното 3:3. Повече голове нямаше (не заради липсата на опити) и двата отбора се насочиха към дузпите. 

Мартин Минчев игра половин час, но не успя да помогне на Спарта

Българинът Мартин Минчев влезе в игра, но не получи топката, за да изпълни дузпа. Крежчи и Сьоренсен пропуснаха своите изпълнения, докато Копенхаген записа 5 от 5 точни изпълнения и датският гранд продължи напред в най-паметния двубой от квалификациите на ШЛ от години насам. 

Приказката на Клаксвик

Вълшебното представяне на Клаксвик в Шампионска лига намери своя тъжен край, след като шампионът на Фарьорските острови беше отстранен преди плейофите, и то след продължения. 

Мьолде загуби първата среща срещу абсолютния аутсайдер (1:2) и трябваше да търси победа с 2 гола, за да се класира напред. В 17' Ериксен вкара за 1:0, но след 17 удара и 6 спасявания на Йохансон мачът влезе в продължения от две части по 15 минути. 

Приказката на отбора от Фарьорските о-ви в Шампионска лига приключи

Снимка: Ейлийн Санда/CC BY-SA 3.0

Там си пролича по-добрата подготовка на норвежкия тим. Гол в 112' на Линес беше достатъчен за 2:0 и победа в полза на норвежците. 

За щастие на представителя на Фарьорските острови, отборът продължава в Лига Европа, а дори да загуби, има гарантирано място в груповата фаза на Лига на конференциите. 

Шокиращ гол в добавеното време шокира Марсилия 

Любителите на фреснкия футбол със сигурност са се чувствали доволни, след като ПСЖ и Ланс ще играят в груповата фаза, а Олимпик Марсилия водеше до самия край с 2:0 на Панатинайкос - резултат, който щеше да прати отборът към плейофите. 

Дузпа в 9-ата минута на добавеното време обаче обърка сметките на домакините, повели с 2 гола на Обамеянг през първото полувреме. Йоанидис беше точен и прати мача в продължения, а впоследствие - дузпи. 

При тях Гендузи пропусна още първата за Марсилия, а гръцкият тим не направи пропуск - 5 от 5 и Панатинайкос изхвърли Олимпик от турнира. 

Какво още се случи в Шампионска лига във вторник вечер? 

Изигра се първата битка между Динамо (Загреб) и АЕК след бруталните сцени през миналата седмица. Гръцкият тим взе първия дуел с 2:1, но предстои реванш. 

Галатасарай отстрани лесно "палача" на Лудогорец Олимпия Любляна с общ резултат 4:0, докато ПСВ, Брага и Рейнджърс са другите грандове, продължаващи напред. 

Мауро Икарди не спира да вкарва за Галатасарай

В момента се играят продължения на Марсилия - Панатинайкос след късен гол за гърците в добавеното време за 2:1 (общ резултат 2:2). 

Всички резултати от вторник вечер в Шампионска лига 

Ето и развоя на всички срещи от вторник вечер: 

  • Арис (Лимасол) - Раков 0:1 (общ резултат 1:3) 
  • Макаби Хайфа - Слован Братислава 3:1 (5:2 общ резултат) 
  • Мьолде - Клаксвик 2:0 след продължения (3:2 общ резултат) 
  • Динамо Загреб - АЕК Атина 1:2 (предстои реванш) 
  • Галатасарай - О. Любляна 1:0 (4:0 общ резултат) 
  • TSC - Брага - 1:4 (1:7 общ резултат) 
  • Сервет - Рейнджърс 1:1 (2:3 общ резултат) 
  • Щурм Грац - ПСВ 1:3 (2:7 общ резултат) 
Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички