Крайни мерки в Гърция след трагедията, закриват всички фенклубове в страната


Крайни мерки в Гърция след трагедията, закриват всички фенклубове в страната
Снимка: Getty Images / Guliver

9607 0

Премиерът на Гърция Кирякос Мицотакис обяви революционно решение след смъртта на привърженик на АЕК след сблъсъци с привърженици на Динамо Загреб. Той обяви, че всички организации на футболни фенове в страната ще бъдат затворени. Според гръцки медии с хърватски фенове е имало и такива на Панатинайкос.

Фенклубове заменени с официални асоциации

Те ще бъдат заменени от официални асоциации, които ще работят в централата на всеки футболен клуб. Това бе съобщено след среща с президента на УЕФА Александър Чеферин, министри и собствениците на Олимпиакос, Панатинайкос, АЕК и ПАОК.

"Полицията вече поема контрола над организираните фенове, които ни създадоха проблем. Всеки отбор ще има една-единствена фенска организация, която ще се помещава и развива дейност само в офисите на самия футболен клуб", заяви Мицотакис. Изцяло контрола за безопасността на мачовете около и на стадиона се поема от полицията. 

След инцидента общо 105 фенове, от които 102-ма хървати са арестувани и очакват дело.  Мачът от квалификациите на Шампионска лига беше отложен. Във вторник се изигра срещата в Загреб, където АЕК спечели с 2:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички