Феновете на Динамо Загреб ще бъдат съдени като "престъпна организация", АЕК настоява за тежко наказание от УЕФА


Феновете на Динамо Загреб ще бъдат съдени като "престъпна организация", АЕК настоява за тежко наказание от УЕФА
Снимка: Getty Images/Guliver

4967 0

В Гърция все още водят разследване за кървавия бой преди двубоя на АЕК и Динамо Загреб в Шампионска лига, при който гръцки фен загуби живота си от прободни рани. Според информация на местните медии хърватските фенове и техните гръцки съучастници - фенове на Панатинайкос, се обвиняват взаимно за безредиците.

Не е открит извършителят

Феновете на Динамо твърдят, че са отишли в Атина, за да "подкрепят психологически" своя клуб и да гледат мача в атински кафенета. Както е известно, УЕФА забрани гостуващи привърженици за двата двубоя. Никой от 94-те арестувани хърватски фенове не е поел отговорност за смъртта на 29-годишния фен на АЕК на 7 август.

Източници от полицията, съобщиха, че задържаните са се държали "грубо" по време на разпитите. Междувременно гръцките фенове са били освободени. Полицията е взела ДНК проби от арестуваните фенове на Динамо, за да ги сравни с пробите, открити на мястото на смъртта на фена на АЕКПосочва се, че преписката, представена на прокурора, съдържа обвинения в криминални деяния. Основото сред тях е за членство в . престъпна организация.

По-рано от АЕК поискаха от УЕФА да наложат тежка санкция на Динамо Загреб и да бъдат изхвърлени от Европа в срок от 10 години. До този момент футболната централа е взела решение само кога ще се изиграят мачовете.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички