Холанд ще прави опит да "копира" безсмъртния подвиг на Солскяер от 1999 година срещу Интер


Холанд ще прави опит да "копира" безсмъртния подвиг на Солскяер от 1999 година срещу Интер
Снимка: Getty Images

1751 0

Манчестър Сити и Интер ще се изправят един срещу друг на финала на Шампионска лига днес (10 юни) в Истанбул на стадион "Кемал Ататюрк". Атаката на "гражданите" ще бъде водена от Ерлинг Холанд, а той е напът да постигне нещо, което само един норвежец е правил до момента.

Холанд може да се нареди до Солскяер

Ако в днешната решаваща среща Ерлинг Холанд отбележи попадение, то той ще се превърне във втория норвежец, който вкарва гол на европейски финал, нареждайки се до Оле Гунар Солскяер, който донесе победата на Манчестър Юнайтед срещу Байерн Мюнхен през 1999 година и узакони требъла на "червените дяволи" тогава.

Припомняме, че през 1999 на "Камп Ноу" в Барселона "дяволите" победиха баварците след един от най-великите обрати, който футболът е виждал, а именно Оле Гунар Солскяре вкара за 2:1 и подпечата името на Юнайтед върху купата с големите уши тогава.

Целта пред Холанд определено ще бъде същата - не само да отбележи, но и да направи всичко възможно, за да може Манчестър Сити да се превърне в едва втория английски отбор, който постига историческия требъл, след градския си съперник преди повече от 2 десетилетия.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ерлинг Холанд посочи, че е ключът към спечелването на Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички