Борусия Дортмунд приземи Нюкасъл в мач с 3 принудителни смени (ВИДЕО)


Борусия Дортмунд приземи Нюкасъл в мач с 3 принудителни смени (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2470 0

Борусия Дортмунд постигна важна победа при гостуването си на Нюкасъл от третия кръг на груповата фаза в Шампионска лига.

Тимът на Един Терзич се наложи с минималното 1:0 над този на Еди Хау, а единственото попадение в срещата бе дело на Феликс Нмеча - негово дебютно с жълто-черния екип.

В края на сблъсъка англичаните можеха да стигнат поне до равенството, но горната греда на два пъти попречи, първо на Калъм Уилсън, а след това и на Антъни Гордън да запишат името си сред голмайсторите. 

Иначе, и двамата старши треньори трябваше да извършват принудителни смени в хода на мача - "свраките" Александър Исак и Джейкъб Мърфи напуснаха терена в 15-ата и 70-ата минути, съответно. Опитният Емре Джан пък се контузи в 43-тата.

Със спечелените 3 точки Борусия Дортмунд събра четири и излезе на второ място в Група "F". Нюкасъл също има четири пункта, но на третата позиция. В следващия кръг двата отбора отново се изправят един срещу друг, но в Германия (7-и ноември).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още във втората минута "жълто-черните" можеха да открият резултата чрез Дониел Мален, но Ник Поуп отрази удара му. В ответната атака и Грегор Кобел трябваше да демонстрира рефлекс, за да спаси силен шут на Антъни Гордън, насочен към левия му ъгъл.

След 10 минути игра стражът на Нюкасъл направи две спасявания в рамките на броени секунди, за да попречи на Мален и Фюлкруг да открият резултата. И отново още в ответната атака Антъни Гордън опита късмета си от малък ъгъл, но Кобел пак бе на мястото си.

В 15-ата Еди Хау трябваше да извърши принудителна смяна, тъй като нападателят Александър Исак се контузи. На негово място се появи Калъм Уилсън!

В 35-ата минута Мариус Волф получи първия жълт картон в мача за грубо нарушение срещу Мигел Алмирон. Малко след това пък опитният Емре Джан получи травма и трябваше да напусне терена. На негово място Един Терзич вкара Салих Йозджан.

ГОЛ - 0:1! Малко преди края на първото полувреме Борусия организира добра контраатака, при която Марко Ройс пусна пас към Шлотербек, а той извади топката към точката на дузпата и там Феликс Нмеча без забавяне я насочи към долния ляв ъгъл на Поуп. Това бе дебютно попадение за 23-годишния халф, който бе привлечен от Волфсбург през летния трансферен прозорец!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 56-ата минута Нюкасъл стигна до най-чистата си възможност за отбелязване на гол - Калъм Уилсън получи подаване на 6-7 метра от голлинията и шутира с десния крак, но не насочи топката по най-добрия начин и Кобел спаси.

На фона на скандалите със залози покрай себе си, Сандро Тонали влезе на игрището в 65-ата минута, заменяйки Шон Лонгстаф. 

20 преди края на редовното време Еди Хау трябваше да извърши втора принудителна смяна, след като Джейкъб Мърфи контузи рамото си. На негово място се появи Джо Уилък.

В 86-ата Нюкасъл бе близо до изравняване, но горната греда спаси немците след удар с глава на Калъм Уилсън. В последната от добавените 4 минути продължение напречната греда отново се притече на помощ на Борусия Дортмунд, този път след рикоширал изстрел на Антъни Гордън.

Стартови състави

Нюкасъл: Поуп, Трипиър, Шер, Ласелс, Бърн, Лонгстаф, Гимараеш, Жоелинтон, Алмирон, Исак, Гордън

Борусия Дортмунд: Кобел, Волф, Хумелс, Шлотербек, Бенсебайни, Забицер, Джан, Нмека, Ройс, Фюлкруг, Мален

Преди мача

Домакините шокираха при последната си среща в надпреварата, след като се наложиха с 4:1 над фаворита в група "F" - ПСЖ. На старта "свраките" направиха нулево реми с Милан. Дортмунд пък е последен след поражение от ПСЖ и също нулево реми с гранда от Ботуша. 

Английският тим е в чудесна форма, след като не е губил от началото на септември, а в осем срещи записа ремита и шест победи. Германският гранд също не страда от лоши резултати след само една загуба от ПСЖ в последните 10 срещи и три ремита сред останалите победи. 

На "Сигнал Идуна Парк" изпитват контузии чрез Дюранвил и Риерсон, а Мукоко остава под въпрос. За "свраките" не са на разположение Барнс, Ботман, Майли, а за Уилък ще се решава в последния момент. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички