Бейл потвърди, че е отказал на Манчестър Юнайтед заради Тотнъм: Беше много важно за развитието ми


Бейл потвърди, че е отказал на Манчестър Юнайтед заради Тотнъм: Беше много важно за развитието ми
Снимка: GettyImages

1945 0

Бившата звезда на Реал Мадрид Гарет Бейл обоснова решението си в началото на кариерата си да откаже трансфер в Манчестър Юнайтед. Бейл избра да се оттегли от футбола в началото на 2023 г., след като изпълни амбицията си да играе на Световно първенство, след като изведе Уелс на Световното първенство през 2022 г. В първото им появяване на световната сцена от 1958 г. насам.

34-годишният футболист подписа 12-месечен договор с Лос Анджелис ФК от МЛС през юни 2022 г. с опция за удължаване до 2024 г., но той предпочете да се оттегли от играта. Като част от невероятна кариера в Мадрид, Бейл спечели три титли от Ла Лига и пет Шампионски лиги между 2014 и 2022 г., след като се присъедини от Тотнъм в тогавашна световна рекордна сделка за 85 милиона паунда през 2013 г.

Бейл разкри защо е отказал на Юнайтед

Кариерата му обаче можеше да се развие много по-различно, като Бейл потвърди, че е отказал трансфер в Юнайтед, преди да се присъедини към "шпорите" през 2007 г.

"Отхвърлих Манчестър Юнайтед и отидох в Тотнъм. По това време Юнайтед беше най-големият отбор във Висшата лига, печелейки трофеи, с най-добрите играчи и най-добрия треньор. Лесното решение щеше да бъде да отида в Юнайтед, най-големият клуб в Англия, когато играех за Саутхемптън.

Винаги искаш да си в най-големите клубове, но аз взех решение да играя футбол. На тази възраст много играчи биха търсили пари и биха искали да отидат в по-голям клуб. Беше важно за моето развитие да продължа да играя футбол, затова избрах Тотнъм", сподели Бейл, който стана част от легандарните 11, отказали се от футбола през 2023 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички