Х-Факторите на Реал Мадрид и Ливърпул: Кой ще се превърне в герой на финала?


Х-Факторите на Реал Мадрид и Ливърпул: Кой ще се превърне в герой на финала?
Снимка: Getty Images

2427 0

Отборите на Реал Мадрид и Ливърпул ще се изправят за трофея в Шампионска лига тази вечер (28 май). Двата състава минаха през какво ли не, за да се доберат до решаващата фаза в турнира на богатите. Двама футболисти, които ще се изправят днес лице в лице обаче имаха огромни заслуги за постижението на своите отбори. 

Става дума за нападателя на Реал Мадрид Карим Бензема и крилото на Ливърпул Мохамед Салах. Те могат да бъдат определени като Х-Факторите на отборите си, които не трепват пред нищо в името на победата и към които техните съотборници гледат, когато обстановката на терена се нажежи.

КАРИМ БЕНЗЕМА

Деветката на "лос бланкос" прави най-силния си сезон до момента. Французинът има отбелязани 44 попадения в 45 участия и е основният играч в състава на Карло Анчелоти.

Много треньори се опитват да разгадаят как може да бъде спрян Карим Бензема. Освен страхотните си умения на върха на атаката футболистът се откроява и със страхотния си поглед на терена и в някой случаи се превръща и в плеймейкър. В неговата игра не присъстват излишни докосвания, а способността да доминира във въздуха също не е за подценяване.

В същото време обаче таранът не обича да се връща много назад и да помага на своите съотборници в дефанзивен план. Самият той вече е и на 34-годишна възраст и се забелязва спад в скоростта му.

МОХАМЕД САЛАХ

Египтянинът продължава да впечатлява по европейските терени вече 5 сезона. Откакто крилото пристигна в Ливърпул се е отчел със 156 попадения в 253 мача във всички турнири, превръщайки се в ключов играч за мърсисайдци.

Салах обича да пробива, не бяга от ситуации един на един, а напротив дори гледа да се впусне в такива. Той притежава страхотен завършващ удар, а скоростта му е убийствена на контраатаки.

Понякога обаче футболистът решава да завършва сам атаките, вместо да търси решаващото подаване преди гола, това е проблем, който го съпътства още от години. Позиционирането на футболиста също куца, доста често той се озовава в положение на засада.

До финала на "Парк де Пренс" остават броени часове. Предстои да разберем кой от двамата лидери ще вдигне трофея в Париж и кой ще се прибере разочарован у дома. Нас, зрителите, със сигурност обаче ни очаква едно истинско футболно шоу.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички