Гуардиола за провалите на Сити в Шампионска лига: Джордан спечели НБА 6 пъти, а игра 16 сезона


Гуардиола за провалите на Сити в Шампионска лига: Джордан спечели НБА 6 пъти, а игра 16 сезона
Снимка: Getty Images

1332 0

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола говори на пресконференция преди четвъртфиналния дуел срещу бившия му отбор Байерн Мюнхен в Шампионска лига. Испанският специалист коментира по любопитен начин и неуспеха за "гражданите" в най-престижния европейски клубен турнир.

"Необходимо е много. Опитваме да спечелим срещу елитен клуб като Байерн Мюнхен. Трябва да си го заслужиш, това ще опитаме. Въпросът (бел. ред. за неспечелването на Шампионска лига) дойде преди 6-7 години. Идва всеки сезон. Опитваме през всяка кампания, но има отбори, които срещаш и които също са добри.

Опитваме през цялото време, но това не означава, че ще успеем. Майкъл Джордан е спечелил 6 титли в НБА, а колко сезона е играл? 16. Трябва да сме перфектни, за да вземем добър резултат в Германия. Важното е, че все още сме тук" - започна Гуардиола.

Той бе запитан и за новата му среща с Томас Тухел. Германският специалист бе избран за нов наставник на Байерн, а именно той спря Сити, когато бе най-близо до трофея в Шампионска лига - финал с Челси през 2021-ва.

"Щеше да е трудно срещу Нагелсман, ще е трудно и същу Тухел. Бях изненадан, когато Нагелсман бе махнат. Не мога да дам мнение. Когато следващият мениджър се представя добре - хората го определят като добро решение. Ако се справят зле - тъгуват за предния наставник".

На фона на предстоящия изключително важен мач в Шампионска лига пък Ерлинг Холанд не спира да чупи рекорди с Манчестър Сити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички