Ерлинг Холанд със задна ножица при нов разгром на Манчестър Сити (ВИДЕО)


Ерлинг Холанд със задна ножица при нов разгром на Манчестър Сити (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

6181 0

Манчестър Сити се доближи на 5 точки до Арсенал, след като постигна 21-вата си победа в 29-тия кръг на Висшата лига. “Гражданите” спечелиха визитата си на последния Саутхемптън в събота с 4:1 и очаквано не остави съмнения в спора между двата тима.

В герой за победителите се превърна световната суперзвезда Ерлинг Холанд, който по време на срещата се отчете с 2 гола (45’, 68’), вторият от които - отбеляза със задна ножица. Останалите две попадения за гостите бяха дело на Грийлиш и Алварес от дузпа, съответно в 58-мата и 74-тата минута. Почетното попадение за домакините бе дело на Секу Мара в 72-рата минута.

Първо полувреме:

Пет минути бяха нужни на гостите, за да създадат първото по-опасно положожение. Тогава Грийлиш се впусна по левия фланг и стреля по диагонал, но Базуну реагира и опази мрежата си.

ГОЛ! Натиксът на гостите даде резултат в заключителните секунди на първа част от двубоя, когато Холанд засече добро центриране с глава за 1:0!

Второ полувреме:

ГОЛ! Попадение на Джак Грийлиш доближи "гражданите" до успеха в 58-мата минута на срещата, след като се възползва от открилата се ситуация за 2:0!

ГОЛ! Норвежката суперзвезда в световния футбол - Ерлинг Холанд, оформи класическа разлика десет минути по-късно. Огромният талант засече центриране на Грийлиш със задна ножица! 3:0!

Video edited on Kapwing

ГОЛ! В 72-рата минута домакините намалиха изоставането си чрез Секу Мара, но броени секунди по-късно и Хулиан Алварес написа името си сред голмайсторите, след като се разписа за 4:1!

Стартови състави:

Саутхямптън: Базуну, Уокър-Потърс, Бела-Кочап, Беднарек, Мейтланд-Найлс, Уорд-Праус, Лавия, Алкарас, Елионуси, Уолкот, Сулемана 

Манчестър Сити: Едерсон, Стоунс, Аканжи, Диаш, Аке, Родри, Гюндоган, Де Бройне, Грийлиш, Марез, Холанд

Преди мача:

Домакините са последни във Висшата лига и разполагат с 23 точки след 29 мача, но са на само 4 пункта, за да излязат от зоната на изпадащите. Позицията на "аутсайдер" няма да ги откаже от мисълта за нещо от срещата.

Междувременно Сити е втори и още има шанс за триумф в надпреварата, макар и да изостава от Арсенал с 8 точки преди срещата. Те са в серия от 11 мача без загуба, като в последните си 7 поредни срещи записа победи във всички турнири.

Днес за гостите се очертава да отсъства само Фил Фодън, докато Лариос и Ливраменто са аут за "светците", а Адамс, Бела-Кочап и Салису остават под въпрос.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички