"Това харесвам най-много"! Олександър Зинченко разкри защо напусна Манчестър Сити за Арсенал


"Това харесвам най-много"! Олександър Зинченко разкри защо напусна Манчестър Сити за Арсенал
Снимка: Getty Images

1966 0

Звездата на Арсенал - Олександър Зинченко, разкри истинската причина зад решението си да напусне Манчестър Сити, за да се присъедини към прекия конкурент за титлата Арсенал в началото на сезона.

"Артилеристите" привлякоха бившия състезател на "гражданите" за сумата от 35 млн. паунда миналото лято. С него те вече берат плодовете на успеха, след като Зинченко бива определян от мнозина като един от ключовите играчи в състава на Микел Артета. 

Самият той споделя, че именно наставникът на "топчиите" е в основата на изненадващата сделка. Той не крие, че е мечтал да работи със специалиста.

"Влиянието, което той (Артета) ми оказва в момента, е голямо. Много пъти съм казвал, че ако един ден трябва да напусна Сити и остана във Висшата лига, ще бъде само заради един мениджър, който е той", заяви Зинченко пред "Sky Sports" и продължи, обосновавайки позицията си.

Какво привлича защитника към Арсенал и Артета?

"Начинът, по който вижда футбола, неговата визия, характер, той е победител. Това харесвам най-много у един човек. Очевидно той ме познаваше като играч и човек, когато ме привика. Имахме няколко разговори преди да се присъединя към Арсенал", допълни още той.

"Той ми каза какво иска да види от мен и какви са вижданията на клуба, планът и стратегията. Всичко това ми хареса и това е причината да дойда", завърши Олександър Зинченко.

Не отне много на украинеца преди да впечатли с уменията си съотборниците си в Арсенал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички