Гуардиола: При 0:0 ние мислим, че губим, а италианците - че печелят


Гуардиола: При 0:0 ние мислим, че губим, а италианците - че печелят
Снимка: Getty Images

1602 0

Meниджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола посочи какво мисли за баланса между следването на план за конкретен мач и свободата. Испанецът обясни каква е разликата между неговия тим и италианските отбори преди финала в Шампионска лига срещу Интер, който е тази вечер.

"Следването на план дава стабилност. В определени моменти трябва да се върнете към плана. За безопасността е необходимо да знаем какво трябва да правим. Понякога играта става луда. Ако нещата се объркат, вкарваме повече нападатели или се защитаваме", започна той, цитиран от "Manchester Evening News".

"Има моменти, когато няма тактика, има само желание. Всичко зависи от играта, но на финала трябва да си стабилен. Трябва и контрол, защото съперникът е майстор в защита. Трябва да бъдете търпеливи", продължи Гуардиола.

"Най-важното е, че при резултат 0:0 ние си мислим, че губим, но не е така. Италианските отбори смятат, че печелят. Във всеки случай бъдете стабилни, в лоши моменти правете крачка напред. Никога не знаеш дали резултатът ще стане 1:0, или 0:1. И в двата случая бъдете стабилни", завърши испанският специалист. А ето на какво разчитат в Интер според Хакан Чалханоглу.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички