Де Бройне vs Брозович: Дуелът, който е способен да реши финала между Сити и Интер


Де Бройне vs Брозович: Дуелът, който е способен да реши финала между Сити и Интер
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

1821 0

Манчестър Сити и Интер ще се впуснат в жестока битка, която ще реши кой може да се нарече "крал" на Европа в предстоящия финал на Шампионска лига в Истанбул утре (10 юни). 

Разбира се, историята е показала, че битките на терена се решават от "бойците". В настоящия материал ще Ви представим ключовия сблъсък в средата на терена - Кевин де Бройне срещу Марсело Брозович, който е способен да реши финала на "Кемал Ататюрк".

Кой ще се превърне в "Х-Фактор"?

Илкай Гюндоган може и да обра всички похвали за головия си героизъм в края на сезона, който помогна на Сити да спечели лигата и ФА Къп. Но с 10 гола и удивителните 31 асистенции този сезон, няма съмнение, че Кевин де Бройне е човекът, на когото ще разчитат, за да "разшифрова" защитата на Интер.

Индзаги сложи край на неуспешния експеримент на Интер с игра с висока преса, за да се върне към компактната тактика и да играе на контраатака, поставяйки своята халфова линия от пет по-близо до централните си защитници, което може да даде повече свобода на Де Бройна да оперира в полузащитата.

От другата страна пък, стои Марсело Брозович. Хърватският "биткаджия" е доказал, че не се дава на никого - дори и пред най-големите имена в световния футбол. Неговият агресивен стил на игра обаче е способен да "препъне" креативността на Де Бройне, от която Манчестър Сити е страшно зависим.

Това е мястото, където халфът на Интер Марчело Брозович ще бъде от решаващо значение не само за осуетяването на опитите на белгиеца да контролира играта, но също така и спирането на дългите топки, така че да може италианският гранд да спре устрема на "гражданите".

 

Манчестър Сити е считан за абсолютния фаворит на финала в Истанбул, както беше и през 2021 година в Порто - тогава обаче Челси осуети по жесток начин плановете на Пеп Гуардиола и компания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички