Мечтаният жребий за Ливърпул, но крият ли се подводни камъни в Лисабон?


Мечтаният жребий за Ливърпул, но крият ли се подводни камъни в Лисабон?
Снимка: Getty Images

1600 0

Ливърпул не изтегли късата клечка. Наглед мечтаният от феновете на мърсисайдци жребий се случи, като за съперник им се падна отборът на Бенфика. Двата тима ще се срещнат на 1/4 финалите в Шампионска лига.

В първия мач "червените" ще пътуват до Лисабон, а седмица по-късно ще посрещнат португалците у дома. Ако отборът на Юрген Клоп продължи, на полуфиналите му предстои да срещне победителя от сблъсъка Байерн Мюнхен – Виляреал.

Историята между Ливърпул и Бенфика

В исторически план сблъсъците между Ливърпул и Бенфика са в полза на англичаните, но представянето на португалците въобще не е лошо. В мачовете между двата отбора Ливърпул е триумфирал 6 пъти, докато "орлите" имат 4 успеха. Интересен факт е, че няма нито едно равенство между европейските грандове, а головата разлика е 19:11 за "червените от Мърсисайд".

Последният мач се изиграва преди повече от десетилетие. През април 2010г. в Лига Европа Ливърпул губи първия мач с 1:2, но побеждава Бенфика с 4:1 в реванша.

Бенфика срещу тимове от Острова 

Въпреки статистиката португалският тим вини изключително затруднява отборите от Острова. В исторически план претърпява 20 загуби, 7 равенства и печели 11 пъти с голова разлика 51:66.

Последният мач между Бенфика срещу английски отбор бе скоро. През изминалия сезон в Лига Европа, португалците изиграха 2 мача срещу Арсенал. Първият двубой, Бенфика посрещна лондончани, като срещата завърши 1:1, а в реванша червено-белите победиха с 3:2 и с общ резултат 4:3 продължиха напред. Ключова роля за отстраняването на Бенфика тогава изигра настоящият голмайстор на Барселона - Пиер-Емерик Обамеянг, който реши мача с две попадения.

Ливърпул срещу португалски отбори

6-кратният европейски шампион от своя страна изиграва 26 мача срещу португалски съперници. В тях постига 14 победи, 6 равенства и 6 загуби с голова разлика 49-21.

Последните двубои между Ливърпул и португалски отбор също бяха много скоро. През настоящия сезон в груповата фаза на Шампионска лига, Ливърпул се изправи срещи тима на Порто. Двата мача помежду им бяха безапелационно спечелени от мърсисайдци с 1:5 и 2:0. Под прожектора попадна триото в атака - Салах, Мане и Фирмино, като с 1 попадение се разписа и халфът Тиаго. 

Ключов индивидуален сблъсък 

Интересен ще е сблъсъкът на нападателя на „орлите“ – Дарвин Нунес, с отбраната на тима, воден от Юрген Клоп. 22-годишният уругвайски нападател се представя блестящо, а доказателство за това е интересът именно от страна на Ливърпул към него. Той разполага с експлозивност, добро позициониране и игра с топката, като записва 51 мача и 21 гола за португалския гранд. Срещу него този път обаче се изправя един от най-нашумелите с качествата си защитници в световния футбол – Върджил Ван Дайк. Нидерландският защитник е истинска стена в отбраната на мърсисайдци и трудно преодолимо предизвикателство за всеки един футболист.

Мачовете от първия кръг на 1/4 финалите ще се изиграят на 5-ти и 6-ти април, а реваншите седмица по-късно на 12-ти и 13-ти април.

Междувременно треньорът на Ливърпул - Юрген Клоп, недоволства от програмата на отбора си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички