Буфон преди сблъсъка между ПСЖ и Ювентус в Шампионска лига: Френският тим винаги е сред фаворитите


Буфон преди сблъсъка между ПСЖ и Ювентус в Шампионска лига: Френският тим винаги е сред фаворитите
Снимка: Getty Images/Guliver

1982 0

Легендарният страж на Ювентус Джанлуиджи Буфон проговори за предстоящия сблъсък между „Старата госпожа“ и ПСЖ. Италианецът носеше фланелката и на двата отбора. Той прекара 17 години при бианконерите, а след това замина за Париж, където изкара един сезон.

За този един сезон Буфон изигра 25 срещи, от които успя да запази 9 сухи мрежи. Годините в Ювентус обаче говорят сами за себе си – италианецът има 685 изяви и е печелил Скудетото 10 пъти.

Преди предстоящия сблъсък стражът сподели пред „AFP“: Прекарах живота си с Ювентус, така че е неизбежно да няма силна връзка, изградена върху всичко, което сме живели заедно през последните 20 години“.

Буфон обаче има и хубави моменти от престоя си в ПСЖ: „Но имам и специални спомени от Париж, от моите съотборници, от феновете. Това беше едно от най-красивите преживявания в живота ми като футболист и като мъж. Жалко, че този мач няма голямо значение”.

Относно слабата форма на Ювентус в момента вратарят заяви, че контузиите в отбора допълнително са усложнили ситуацията.

„Според моя опит мисля, че не може да се разбере какъв може да е проблемът и какво може да е решението, без да живеете в съблекалнята и да познавате груповата динамика и комуникацията между треньора и играчите“, отсече Буфон.

Италианецът не пропусна да обсъди и амбициите на френския тим за триумф в Шампионска лига. Според него ПСЖ винаги е сред фаворитите за вдигане на „Ушатата“.

„През последните седем или осем сезона ПСЖ винаги е имал отбор, който можеше да спечели. Но от това до истинския успех има подробности, които понякога зависят и от късмета. Но всяка година ПСЖ е сред фаворитите.”

Въпреки предстоящия звезден сблъсък между двата отбора, срещата не е от особено значение за Ювентус. Тимът на Макс Алегри няма да продължи участието си в Шампионска лига, но наставникът не определя това като "провал".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички