Горчив триумф за Реал Мадрид в Шампионска лига, Бензема се контузи


Горчив триумф за Реал Мадрид в Шампионска лига, Бензема се контузи
Снимка: GettyImages

5659 0

Действащият носител на трофея в Шампионска лига Реал Мадрид стартира успешно, но и болезнено, защитата на европейския връх. В Глазгоу възпитаниците на Карло Анчелоти съкрушиха Селтик с 3:0, но Карим Бензема притесни целия лагер на Реал, след като излезе принудително от терена още в 30' заради контузия в коляното. 

Без видима причина, френският ас започна да куца в средата на полувремето, а след смяната веднага се насочи към съблекалнята на отбора. 

Въпреки неговото отсъствие, "кралете" се развихриха през второто полувреме. В 57' Винисиус завърши отлична контраакция на Реал за 1:0, а 3 по-късно Модрич вкара красиво попадение след нова контра акция на "кралете". В 77' Еден Азар оформи класическия резултат. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ 

"Кралете" определено владееха играта от самото начало, но "детелините" изглеждаха по-опасни в своите нападения. Куртоа трябваше да се намесва решаващо на два пъти в първите 20 минути, а в 21' МакГрегър стреля зловещо от 20 метра, белгиецът остана неподвижен, но топката срещна страничния стълб. 

Ситуацията за шампиона в турнира се влоши рязко, когато Бензема започна да куца заради травма в дясното коляно. В 30' той бе заменен от Еден Азар и се отправи директно към съблекалнята за преглед. 

В 43' Реал получи най-добрия си шанс за попадения, след като Винисиус бе изведен по лявото крило сам срещу вратаря, но не успя да промуши топката между краката на Харт - сериозен пропуск на младия бразилец. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ 

След 57 минути игра Реал Мадрид най-накрая намери начин да стигне до гол срещу добре организираната защита на Селтик. "Детелините" опитаха преса, при която с отлично преборване в центъра на терена Азар успя да отклони за Валверде. Той напредна по дясното крило и пусна 20-метров успореден пас за Винисиус, който по диагонала не остави никакви шансове на Харт - 0:1 за европейския първенец. 

Само 3 минути по-късно Реал отново удари своя опонент на контра атака. Азар нахлу през центъра на терена към наказателното поле и отклони вдясно за Модрич. Той финтира един защитник, последва залъгващо движение за удар, за да отстрани още един, а за финал реализира красив гол с външен фалц - 0:2. 

С разиграване около наказателното поле Реал приспа своя опонент в 77', когато Менди комбинира с Кроос, а той изостри нападението с прецизен пас по диагонала за нахлуващия в наказателното поле Карвахал. Той отклони за Азар, който от чиста позиция от 3-4 метра нямаше как да сбърка - 0:3. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

СЕЛТИК: Харт, Тейлър, Йенс, Гякумакис, Абада, Хота, Картър-Уикърс, Орайли, Хатейт, МакГрегър, Юранович

РЕАЛ М: Куртоа, Карвахал, Милитао, Алаба, Менди, Чуамени, Кроос, Модрич, Валверде, Винисиус, Бензема

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА СЕЛТИК - РЕАЛ МАДРИД В ШАМПИОНСКА ЛИГА

ПРЕДИ ДВУБОЯ СЕЛТИК - РЕАЛ МАДРИД

Действащият носител на трофея в Шампионска лига Реал Мадрид започва тази вечер участието си в груповата фаза на новото издание на надпреварата. 14-кратните европейски шампиони гостуват на един от легендарните клубове в Европа - Селтик.

Шотландският първенец се озова в една група с Реал, Шахтьор и РБ Лайпциг и със сигурност е амбициран да стигне до елиминациите на турнира. Селтик е в отлична форма - седем поредни победи от началото на новия сезон, а в последния кръг разби големия враг Рейнджърс с 4:0.

Реал Мадрид също е перфектен: спечели Суперкупата на Европа, както и първите си четири мача в Ла Лига. Наставникът на "лос бланкос" Карло Анчелоти пък се прицели в нов финал в Шампионска лига и битка за рекорден 15-и трофей в най-силния европейски клубен турнир.

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ ЗА МАЧА СЕЛТИК - РЕАЛ МАДРИД!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички