Фен организация на Ливърпул излезе с отворено писмо до УЕФА


Фен организация на Ливърпул излезе с отворено писмо до УЕФА
Снимка: Getty Images/Guliver

8096 0

Феновете на Ливърпул изпратиха отворено писмо до УЕФА, призовавайки да се преосмисли билетното разпределение на билетите, а също и цените за финала на Шампионска лига срещу Реал Мадрид на 28 май в Париж.

Съюзът на привържениците на Ливърпул писа до президентът на Европейската футболна асоциация - Александър Чеферин с искане за промяна, заявявайки, че феновете са "уморени да бъдат ограбвани".

Ето го и цялото съобщение, без редакторска намеса:

" ФК Ливърпул достигна до финала на Шампионската лига. Отново. В Париж, срещу Реал Мадрид. Отново. За нашите фенове това е поредната европейска финална разходка, кулминацията на сезона, надеждата да спечелим отново.

За някои фенове, за хиляди, няма да има пътуване до Париж, защото ще има недостиг на билети. Отново.

Стад дьо Франс, мястото на провеждане на финала, побира 75 000. LFC и Мадрид, всеки получава по 20 000. Като цяло верните привърженици ще съставляват малко над 52 процента от капацитета на стадиона

Безплатните билети, които са отпуснати за всички представлява 12 000 (16 процента), а останалата част от разпределението ще бъде предоставена на „семейството“ на УЕФА и най-вече на корпоративните спонсори.

За съжаление, за някои от тези, които имат късмета да получат билет, цената ще бъде непосилна. Има четири ценови категории, вариращи от €70 до €690, по-голямата част от билетите са от категория 3 и струват €180 всеки. без отстъпки за над 65 или под 16 г. Преди са били налични пакети деца-възрастни.

От 2018 г., когато LFC за последно игра с Реал на финала, приходите от билети на УЕФА са нараснали от 3,06 милиона евро на 4,22 милиона евро, което се равнява на 38 процента увеличение за четири години.

Футболът, като спектакъл, се излъчва по целия свят, вярата, радостта и отчаянието на феновете, които гледат на стадионите, продавани и опаковани като театър, толкова завладяващ, колкото драмата на терена. УЕФА зависи от това, те знаят, че футбола без фенове е нищо."

Привържениците дори напомниха изявление относно Суперлигата, в което Чеферин критикува собствениците на отбори изявили желание да участват в турнира:

В противопоставянето на провалилата за Суперлигата президентът на УЕФА Александър Чеферин каза: „Не мога да разбера как можеш да видиш как феновете си протестират и не ти пука. И без това си пълен с пари, не си беден, но искаш още и още, и още”.

Междувременно можете да видите реакцията на Меси, след като Реал Мадрид обърнаха Манчестър Сити от 0:1 до 3:1 за по-малко от 10 минути.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички