Ефектът "Ван Дайк": Звездата на Интер се уплаши за 1 vs 1 и съсипа атака (ВИДЕО)


Ефектът "Ван Дайк": Звездата на Интер се уплаши за 1 vs 1 и съсипа атака (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4419 0

Италианският шампион Интер допусна поражение с 0:2 от Ливърпул на "Джузепе Меаца" в първи мач от осминафиналния сблъсък между тези тимове в Шампионска лига. "Нерадзурите" обаче определено могат да съжаляват за този резултат, оформил се в последния четвърт час от срещата.

Футболистите на Симоне Индзаги започнаха ударно второто полувреме и създадоха няколко добри ситуации за гол. Те обаче не успяха да се възползват от създаденото и впоследствие бяха наказани от мърсисайдци, които откриха резултата след статично положение (ъглов удар).

Истината е, че още през първото полувреме резултатът можеше да е различен, и то в полза на Интер. Малко повече от пет минути преди края на 45-те минути от първта част една от големите звезди на "нерадзурите" Лаутаро Мартинес получи отличен пас, който го остави срещу един играч на противника.

За нещастие на нападателя от Аржентина обаче, този един играч бе централният бранител Върджил ван Дайк. Мартинес опита да дриблира, но в крайна сметка бе респектиран и така и не опита да се надиграва срещу нидерландския защитник.

В крайна сметка Мартинес забави атаката, спря и вече се напълни с противникови играчи, като един от тях изчисти топката в ъглов удар. Можете да видите положението на кадрите по-долу в материала.

След мача наставникът на Интер Симоне Индзаги изръси шега, а впоследствие постави Ливърпул в топ 2 на Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички