Ливърпул обузда настървения Интер и вече докосва 1/4-финалите в Шампионска лига


Ливърпул обузда настървения Интер и вече докосва 1/4-финалите в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

7991 0

Шесткратният европейски шампион Ливърпул победи шампиона на Италия Интер с 0:2 като гост в първи мач от 1/8-финалите в Шампионска лига. Голове на Роберто Фирмино и Мохамед Салах в заключителните минути на "Джузепе Меаца" в Милано дадоха комфортен аванс на мърсисайдци преди реванша на "Анфийлд" на 8-и март.

Интер и Ливърпул показаха открит футбол с много атаки и към двете врати, но голови ситуации почти нямаше. Показателно за това бе, че през първата част двата тима отправиха общо 13 удара, но нито един точен. Един от тези удари - на Хакан Чалханоглу, срещна гредата на вратата на Алисон.

Юрген Клоп стартира втората част с промяна, като включи в игра Роберто Фирмино на мястото на Диого Жота. Германецът направи още три смени в 59-ата минута, а малко след това Един Джеко вкара гол във вратата на Ливърпул, но попадението бе отменено поради засада.

Смените на Клоп дадоха резултат и постепенно Ливърпул взе инициативата. В 75-ата минута Роберто Фирмино успя да се разпише с глава, засичайки центриране от корнер, а няколко минути по-късно Мохамед Салах удвои преднината на "червените". Египтянинът стана едва втория играч след Питър Крауч, който успява да вкара и на Интер, и на Милан в рамките на един сезон в Шампионска лига.

Мохамед Салах подобри и рекорд на Кристиано Роналдо, като стана първия играч в историята на Шампионска лига, който вкарва попадение в осем поредни гостувания. Египтянинът е на само три гола от това да се превърне в най-резултатния футболист за английски отбор в Шампионска лига.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Интер и Ливърпул не отделиха много време за опознаване и директно започнаха с атаките към двете врати. В петата минута Лаутаро Мартинес стреля опасно от границата на пеналтерията, но не намери очертанията на вратата. Четири минути по-късно Тиаго Алкантара опита удар от воле към вратата на Интер, но топката излезе в аут.

В 14-ата минута Садио Мане се извиси над всички при центриране от статично положение, за да засече с глава, но ударът му премина на сантиметри от напречния стълб. Малко след това Хакан Чалханоглу излезе на чиста позиция за гол в наказателното поле на Ливърпул, но уцели гредата.

В следващите минути двата тима продължиха да си разменят атаки, но в тях нямаше нищо опасно. Първата част завърши с осем положения за гол за Ливърпул и три за Интер, но нито един точен удар и за двата отбора.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

На почивката Юрген Клоп извърши промяна в състава си - Роберто Фирмино се появи на мястото на Диого Жота. Интер заигра по-добре в началните минути на втората част, като показа по-активни действия в офанзивен план. 

След час игра Клоп извърши още три смени, пускайки в игра Джордан Хендерсън, Наби Кейта и Луис Диас. Малко по-късно Един Джеко бе изведен сам срещу Алисон и вкара топката в мрежата, но попадението бе отменено заради засада.

В 63' Александър-Арнолд пусна хитър извеждащ пас за Луис Диас в наказателното поле. Колумбиецът веднага опита удар към вратата, но противников бранител успя да блокира изстрела в корнер.

В 75-ата минута Ливърпул откри резултата, наказвайки пропуските на Интер. След центриране от корнер Роберто Фирмино се отскубна на близката греда и нанесе удар с глава към далечния ъгъл, който порази вратата на Ханданович - 0:1!

Осем минути по-късно Ливърпул стигна и до второ попадение. След центриране от статично положение топката бе свалена в краката на Мохамед Салах, който стреля през няколко играчи и успя да вкара в мрежата на Ханданович - 0:2!

ЗРЕЛИЩЕТО ИНТЕР - ЛИВЪРПУЛ В СНИМКИ (ГАЛЕРИЯ)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Интер: Ханданович, Дъмфрис, Де Врай, Бастони, Шкриняр, Брозович, Видал, Перишич, Чалханоглу, Лаутаро, Джеко

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Конате, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Тиаго, Елиът, Мане, Салах, Жота

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Шесткратният европейски шампион Ливърпул е устремен към още слава в Шампионска лига - турнирът, който мърсисайдци спечелиха за последно през 2019-а, побеждавайки на финала тима на Тотнъм. Тази година на 1/8-финалите "червените" срещат шампиона на Италия Интер, който отново е основен претендент за титлата в Серия А.

Интер е печелил Шампионска лига три пъти, като за последно това се случи през 2010-а, когато португалският специалист Жозе Моуриньо изведе "нерадзурите" до исторически требъл. Сега тимът е воден от Симоне Индзаги и също разполага с класен състав, който е способен да се бори с най-добрите отбори в Европа.

Все пак Ливърпул влиза като фаворит в срещата, а Юрген Клоп ще може да разчита на почти всичките си звезди за този мач. Единствено капитанът Джордан Хендерсън е под въпрос, но Клоп заяви, че халфът може и да започне като титуляр. Германският специалист ще има трудности с избирането на атакуващо трио, където разполага с Мохамед Салах, Садио Мане, Диого Жота, Роберто Фирмино и Луис Диас.

В лагера на Интер има известни кадрови проблеми, като най-голямата липса е тази на Николо Барела, който изтърпява наказание. Самият Клоп призна, че отсъствието на Барела е добре дошло за неговия отбор. Хоакин Кореа и Робин Госенс са другите двама отсъстващи за домакините, докато Алесандро Бастони и Матиас Весино са под въпрос за срещата.

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ ЗА СБЛЪСЪКА ИНТЕР - ЛИВЪРПУЛ В ШАМПИОНСКА ЛИГА!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички