Два гранда вече си осигуриха място в плейофите на Шампионска лига


Два гранда вече си осигуриха място в плейофите на Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1304 0

Байерн Мюнхен и Ювентус се класираха за осминафиналите на Шампионска лига, след като постигнаха нови победи в груповата фаза във вторник вечер. На "Алианц Арена" в Мюнхен "баварците" победиха Бенфика с 5:2, а Роберт Левандовски реализира хеттрик в своя мач номер 100 в турнира и вече има отбелязани в него 81 гола.

Байерн има 12 точки на върха в класирането на група Е и няма как да бъде изместен от едно от първите две места, а равенство с Динамо в Киев в следващия мач ще осигури на тима на Юлиан Нагелсман първото място. Барселона се изкачи до второто място с 6 точки след успех над Динамо (Киев), Бенфика е на трета позиция с 4 точки, а Динамо е последен с 1.

В група Н Ювентус постигна четвърта поредна победа след 4:2 над Зенит Санкт Петербург у дома и вече е сигурен за елиминационната фаза. Челси, който надви Малмьо, заема второто място в групата с 9 точки, шест повече от третия Зенит, докато шведите са на дъното без спечелена точка. Челси има нужда от една точка в последните си два мача, за да си осигури продължаване напред. А ето какви добри новини получи Ливърпул преди днешния двубой с Атлетико (Мадрид). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички