Левандовски с хеттрик и изпусната дузпа при пищен успех на Байерн Мюнхен в Шампионска лига


Левандовски с хеттрик и изпусната дузпа при пищен успех на Байерн Мюнхен в Шампионска лига
Снимка: Gulliver/GettyImages

5808 0

Германският шампион Байерн Мюнхен не пропусна да разгроми Бенфика и при втората им среща от груповата фаза. Баварците спечелиха в Мюнхен с 5:2 след изключително красив мач, направен и от двата отбора.

Роберт Левандовски реализира хеттрик в срещата (26, 61 и 84), но и пропусна дузпа лековато в първата част. Головете за гостите бяха реализирани от Морато и Дарвин Нунес, а за мюнхенци се разписа и Серж Гнабри.

Въпреки зрелищния мач в Бавария, то мюнхенци не оставиха и за миг съмнение, че са по-класният отбор и логично стигнаха до трите точки, които пратиха отбора официално в следващата фаза с техните 12 точки след 4 изиграни мача. Бенфика е втори с четири точка, а вторият Барселона е с две повече. Последен остава украинския Динамо Киев с една-единствена точка.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Тимът от Лисабон получи шанс за гол във втората минута, ала прекрасното центриране отдясно на Алекс Грималдо не бе засечено от никой, а Яремчук бе най-близо да го стори, но не успя.

В шестата пък Байерн можеше да открие, но Влаходмис на два пъти отрази удари на Гнабри и Левандовски, за да запази вратата си чиста. След четвърт час гостите вкараха гол, който обаче бе отменен поради засада след изпълнение на корнер.

Това донякъде поокопити Байерн, който започна да налага сериозен натиск спрямо отбора, воден от Жорже Жезус. Мюнхенци изпуснаха нови две положения чрез Сане, а Влаходимос пренесе доброто си представяне от "Ещадио да Луш" и на "Алианц Арена".

В 26-ата минута обаче Бенфика бе пречупен след прекрасен пас на Коман към Левандовски, който заби първия гол в срещата. Пет по-късни баварците удвоиха своя превес, след като Коман изведе вдясно на наказателното поле Левандовски. Полският стрелец сви към Гнабри, който пък с пета елегантно във вратата на Влаходимос - 2:0.

Осем преди края Горетцка изведе прекрасно вдясно Гнабри, който стреля, но стражът на Бенфика скъси ъгъла за удар и отрази с крак опита на крилото на баварците.

Бенфика все пак не се отказа да преследва гола и отборът стигна до него в 38-ата минута. Гостите разиграха отляво при стандартна ситуация, а топката бе центрирана в наказателното поле на Байерн, където Морато я атакува с глава, докато Нойер нямаше какво да стори - 2:1.

В последната минута от редовното време на първата част Карацев отиде да гледа мониторите на ВАР заради потенциална игра с ръка в наказателното поле на Бенфика от техен играч след удар на Горетцка и на тях той ясно видя, че топката се удря в ръката на Верисимо и посочи бялата точка. Зад топката застана Левандовски, който шутира лековато по земя, а Влаходимос отрази.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна по мечтан за домакините начин, а Горетцка даде центриране вляво за Гнабри. Той свали с глава за непокрития на границата на наказателното поле Сане, чийто мощен удар с левия крак влетя в мрежата на Влаходимос - 3:1.

Това сякаш тотално сне от желанието у гостите, които се примираха със съдбата си, а в 61-ата минута хората, наблюдаващи мача, станаха свидетели на изключително изпълнение, което бе завършено технично от Роберт Левандовски.

В следващата си атака пък Сане се озова "очи в очи" с Влаходимос, но гъркът блокира удара му, а последвалият шут на Коман отлетя встрани.

Четвърт час преди края на срещата пък Дарвин Нунес от гостите се вклини между бранителите на Байерн Мюнхен и с премерен изстрел матира Нойер, за да намали за 2:4.

В 84-ата минута пък Левандовски бе намерен след великолепен пас от... Мануел Нойер и с прехвърлящ удар оформи своя хеттрик на "Алианц Арена".

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

БЕНФИКА: Влаходимос – Морато, Вертонген, Верисимо, Жилберто – Грималдо, Мелте, Жоао Марио – Евертон, Яремчук, Пици

БАЙЕРН МЮНХЕН: Нойер – Павар, Нианзу, Упамекано, Дейвис – Горетцка, Кимих – Гнабри, Сане, Коман – Левандовски

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ БАЙЕРН МЮНХЕН - БЕНФИКА ОТ ШАМПИОНСКА ЛИГА?

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Двата отбора се срещнаха в Португалия преди по-малко от две седмици, когато лисабонските "орли" затрудниха баварската машина. Резултатът дори бе 0:0 до 70-ата минута, но тогава Байерн направи това, което прави най-добре - смачка опонента си и вкара 4 безответни гола в рамките на 14 минути.

Логично и този път те са големият фаворит, още повече, че този път ще играят у дома. Успех ще им гарантира първото място в групата дори и на хартия. Бенфика пък ще се надява да открадне някои точки, тъй като изведнъж се оказа с чудесни шансове за продължаване напред, след като изненадващо разгроми Барселона с 3:0.

Неприятно за тях обаче е, че стартираха с равенство срещу аутсайдера в групата Динамо Киев. Така те са на втората позиция след лидера Байерн, който е с 9 точки, като са с 5 пункта по-малко. Точно зад тях е и Барселона с 3 точки, докато Динамо Киев е последен със споменатата точка, която си извоюва в първия кръг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички