Барса изпълни минимума и пак би Динамо, следва решаващ мач в Шампионска лига


Барса изпълни минимума и пак би Динамо, следва решаващ мач в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

4754 0

Испанският гранд Барселона записа много важежн втори пореден успех над Динамо (Киев) в груповата фаза на Шампионска лига. Каталунците бяха длъжни да спечелят двата си мача срещу украинците и го сториха по идентичен начин - с минимални победи с по 1:0.

Така поне за момента се настаниха на второто място в група Е с 6 точки, където лидер е Байерн Мюнхен. Трети остава Бенфика с 4 пункта, но вече изиграл двете си срещи срещу баварската машина. Последен в подреждането пък е именно Динамо с едва 1 пункт.

И този път успехът не дойде никак лесно за испанския гранд, като до 70-ата минута резултатът бе равен. Тогава на преден план изпъкна младият Ансу Фати, който засече в наказателното поле добро подаване от фланга, дело на Мингеса, шутирайки с много сила и матирайки противниковия страж.

Така Барселона продължава със 100%-овия си актив в последно време срещу този съперник. Припомняме, че двата тима бяха в една група и през миналата кампания, когато каталунците отново записаха две победи.

Следващият мач в турнира за "блаугранас" вероятно ще е решаващ за това дали ще излязат от групата, тъй като е срещу основния претендент за второто място - Бенфика, който ги победи с 3:0. В този мач Барселона ще трябва да търси задължителна победа, тъй като трудно в тази си форма ще успее да надделее срещу Байерн в последния кръг, когато дори е гост.

СЪСТАВИ

Динамо (Киев): Бушчан, Сидорчук, Шапаренко, Де Пена, Цяганков, Гармаш, Караваев, Забарний, Буялский, Сирота, Кенджора

Барселона: Тер Щеген, Алба, Ленгле, Гарсия, Мингеса, Гонсалес, Бускетс, Де Йонг, Гави, Фати, Депай

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Гостите от Барселона имаха отличен шанс за гол още в 4-ата минута, когато Мемфис Депай получи хубав пас в наказателното поле и моментално стреля към вратата, но там защитник се намеси много ключово и спаси вратата си.

До средата на полувремето се затвърди тенденцията Барселона да притежава повече топката - цели 62% в тяхна полза срещу 38% за съперника. Каталунците имаха и 3 опита за гол, но все пак нито един точен удар.

В 28-ата минута и домакините дочакаха своя шанс. Шапаренко влезе в наказателното поле и отправи превъходен изстрел, но топката мина с малко покрай левия страничен стълб.

Първото полувреме завърши с две чудесни възможности за Барселона. Първо Нико засече с глава опасно центриране, но защитник се намеси ключово, а след това Жорди Алба подаде много добре в наказателното поле, но там Бушчан изчисти и спаси тима си.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 64-ата минута се стигна до най-дискусионната ситуация в двубоя. Фати бе спрян от противников бранител и имаше малък контакт в краката при замахването за удар на младока. Заставането на защитника бе много добро и това се оказа ключово в случая за съдията.

70' - 0:1! Мингеса центрира отлично отдясно и топката попадна пред Ансу Фати, който с мощен изстрел от зоната за изпълнение на дузпа не остави шансове на противниковия страж.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Барселона е изправен пред угрозата да отпадне още в груповата фаза на Шампионска лига, след като допусна поражение с 0:3 Бенфика във втория кръг. Така двата мача за каталунците срещу Динамо (Киев) са абсолютно задължителни за спечелване, имайки предвид, че този тим на "блаугранас" трудно ще победи Байерн Мюнхен.

Барселона изпълни първата част - спечели първия мач срещу украинците, но трябва да се отбележи, че това не стана никак лесно (минимален успех с 1:0), още повече, че те играха у дома - на "Камп Ноу". Очакванията са гостуването им в Украйна да е далеч по-некомфортно.

Любопитното е, че във втора поредна година двата тима са в една група в турнира. Към победата за каталунците отпреди по-малко от две седмици добавяме и двата успеха от миналата кампания. Тогава Барселона спечели с разгромното 4:0 визитата си в Украйна, но сега подобен резултат изглежда малко вероятен.

Байерн Мюнхен е категоричен лидер в групата с пълния си актив от 9 точки. Втори е тимът не Бенфика с 4 пункта - един повече от Барселона, докато Динамо (Киев) е последен с едната точка, която открадна в първия кръг срещу португалските "орли".


Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички